Under Nordea Masters presenterade sig Marcus Kinhult på allvar för den svenska publiken, som får en ny chans att se honom i Halmstad. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Svenske stjärnan hoppas på bra hemma-EM

På tisdagen börjar lag-EM för herrar i Halmstad. Med en svensk 19-åring som den mest lysande stjärnan.

Text: Thomas Björn • 2015-07-06 Uppdaterad 2015-07-06

 Under tisdagen startar Lag-EM i golf för herrar, på Halmstad GK.

16 länder gör upp om medaljerna på Halmstad Norra fram till och med lördag.

De första två dagarna avgörs i slagspel, två ronder. Fem av de sex bästa resultaten i respektive lag räknas. Efter två dagar, det vill säga tio räknade ronder, delas startfältet i två delar. De åtta bästa gör upp om medaljerna torsdag-lördag, och resterande om placeringarna 9-16.

Spelformatet ändras då till det som gäller i Ryder Cup och Solheim Cup, det vill säga match: foursome på förmiddagen och singlar på eftermiddagen.

Lag-EM kommer att avgöras i hård vind, enligt väderleksprognosen. Något som märktes redan på måndagen där vinden bitvis närmade sig styv kuling.

Förbundskapten Jonnie Eriksson tror på sitt unga lag, där snittåldern är 20 år.

– Alla i vårt lag skulle kunna komma topp fem om det vore slagspel. För oss gäller det att få till matchspelet om vi ska ha chans på medaljerna.

Marcus Kinhult är den mest namnkunnige spelaren i det svenska laget. 19-årige Kinhult är rankad trea i världen bland amatörerna och ledde Nordea Masters på PGA of Sweden National i Bara, i början av juni, efter två ronder. Till slut blev det en delad 33:e plats i resultatlistan.

 – Jag och alla i laget ska ha en kul vecka, njuta av hemmaplan och den fina banan, och göra så gott vi kan för stunden. Om vi gör det kan vi nå till A-slutspel och vinna matcher. Hur långt det räcker beror förstås på vad de andra lagen presterar, säger Marcus Kinhult.


Text: Thomas Björn • 2015-07-06
FöljaNyheter
Scroll to Top