Helen Alfredsson och Kent Nilsson siktar på seger i SM som spelas på Skövde GK lördag och söndag Foto: Getty Images

Följa

Stjärntätt i Skövde

De är bästa kompisar vid sidan av banan.Men Helen Alfredsson tänker inte släppa segern i SM för äkta makar utan en fajt.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-02 Uppdaterad 2015-07-02

Till helgen inleds SM-veckan i Västergötland med två tjuvstartande klasser. Det är de båda äkta makar-klasserna och det kanske mest spännande startfältet i hela SM hittar man i Skövde där såväl Helen Alfredsson med sin Kent Nilsson som Ove och Nina Sellberg kommer till start i äkta makar 100+.

Helen och Nina är mycket goda vänner vid sidan av banan men Helen har absolut inte tappat sin vinnarinstinkt bara för att hon inte tävlar lika flitigt längre.

– Nej, aldrig i livet. Vi ska försöka vinna helt givet, så bra kompisar har jag inte, skojar Helen som under torsdagen landade i Sverige.

Duon har en andraplats från Äkta makar i Eskilstuna för några år sedan på meritlistan och de spelar ganska ofta tillsammans. Och de har nuförtiden ett snällare förhållande på banan.

– Jag tror att jag har blivit lite snällare nu sedan jag slutat tävla, säger Helen.

– När vi kom tvåa var det för att hon slog så jäkla snett, ropar Kent plötsligt i telefonluren.

– Nej, det var för att Kent tyvärr inte kunde träffa green med en wedge. Kul att spela med en sådan så kallad scratchspelare, kontrar Helen och skrattar.

Klart är att de som tar sig ut för att kolla lite golf på Skövde GK i helgen kommer att få se hygglig golf och dessutom säkerligen få sig ett och annat gott skratt. Redan under fredagen kommer Helen och Kent att spela in tillsammans med Ove och Nina Sellberg för att lära känna banan som de aldrig spelat på.

–  Ärligt talat så är det klart att det mest är på skoj, men när man väl är med så vill jag alltid vinna, så är det bara, säger Helen.

Från arrangörshåll är man naturligtvis mycket nöjda med att få lite stora namn till tävlingarna och Skövde GK kommer att presenteras i ett ypperligt skick med jämna och snabba greener.

Bild 1115759

– Det är inte dåligt att få hit så fina namn. Helen har väl lite mer humör medan Kent är den lite lugnare. men båda är fina spelare, säger Lennart Nilsson, pressansvarig för SM-golfens äkta makar.

Vädret ska enligt prognoserna bli kanonfint med sol och runt 25 grader på lördag för att sedan bli något svalare under söndagen.

– Det är ju inte bra om det blir för knallhett heller men det är klart att det är drömväder för oss, avslutar Nilsson.

Titeförsvarare är Anna och Erik Dönnestad som vann på Landskrona ifjol efter ett dramatiskt särspel.

Totalt anmälde sig över 180 par till äkta makar 100+ och de som inte kom med erbjöds plats till “vanliga” äkta makar som spelas samtidigt på Marks GK, i Kinna mellan Borås och Varberg.

På Borås avlöser stortävlingarna varandra. Den här veckan spelas LETAS-tävlingen Borås Ladies Open och nästa helg spelas SM i H 30-klassen.

Här hittar ni SM-veckans hemsida med alla spelplatser och datum.

Facebooksidan


Text: Martin Strömberg • 2015-07-02
FöljaNyheter
Scroll to Top