Steven Jeppesen tog en fin femteplats när CT gästade Bad Griesbach i Tyskland Foto: Getty Images

Följa

Stark avslutning, Steven

Han tog sig stadigt uppåt under hela tävlingen.Steven Jeppesen slutade delad nia i Tyskland och klättrar vidare på order of merit.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-05 Uppdaterad 2015-07-05

Det var många svenskar som hade bra lägen inför avslutningen av Aegean Airlines Challenge i Bad Griesbach och det blev många godkända placeringar, dock utan den riktiga spetsen. Steven Jeppesen avslutade starkt med en 67:a (-4), slutade nio under i totalen och knep en fin delad femteplats. Vasatorparen är nu på 32:a plats på Challengetourens order of merit.

– Jag är nöjd med veckan och framförallt med mina drives. Resten av spelet var också klart stabilt, säger Jeppesen till Svensk Golf.

Björn Åkesson låg egentligen topp-tio hela tävlingen och efter en avslutande rond på 70 slag blev det till slut en delad niondeplats på åtta under. Åkesson visar att han kommer att bli att räkna med när Challengetouren avgörs i höst.

Bästa av alla spurtade göteborgaren David Palm, som dundrade in med en 66:a och detta trots att han lyckades göra dubbelbogey på såväl nian som artonde. Ronden innehöll två eagles, sex birdies, en bogey, två dubblar och resten par.

– I dag gav jag mej chansen ordentligt men en flyad järn-nia out på nian tog död på chanserna, trodde jag först. När jag gick sex under på sju hål efter vändnikngen blev det ju lite spännande igen. Tyvärr fick jag en dålig studs på inspelet på sista som ledde till dubbeln, berättar Palm för Svensk Golf.

Om man klarar av att räkna ihop detta så blir det fem under för ronden och Palm delade tolfteplatsen med Jens Fahrbring och Alexander Björk på sju under totalt. 

Tävlingen vann av portugisen Ricardo Gouveia som tog sig upp till andraplatsen på order of merit efter ett gäng jämna och fina placeringar under säsongen.

På andraplatsen kom ledaren inför avslutnkingen, sydafrikanen, Dean Burmester som var tre slag baom Gouveia efter en avslutande rond på två över par.

Övriga svenska placeringar:

d19) Jocke Rask (-5)

d42) Oscar Stark (par)

d53) Pontus Widegren (+2)

Order of merit


Text: Martin Strömberg • 2015-07-05
FöljaNyheter
Scroll to Top