Den unge italienaren Renato Paratore blev historisk via sina 18 raka fyror Foto: Getty Images

Följa

Paratore historisk

Den 18-årige italienska rookien gjorde vad ingen spelare gjort sedan Europatourens start 1972: När han läste scoren efter varvet hade han 18 raka fyror i kortet.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-03 Uppdaterad 2015-07-03

Open de France

Bild 1115793

Datum: 2-5 juli 2015

Bana: Le Golf National, Paris, Frankrike

Titelförsvare: Graeme McDowell, Nordirland

Förstapris: 500 000 euro

Ställning

Race to Dubai

Tidigare:

Dubuissons egen major

Han missade visserligen kvalgränsen i Open de France. Men Renato Paratore gjorde ändå något som inte hänt i ET.s historia och den omfattar trots allt sina 1 556 tävlingar och över 700 000 ronder. Under andra dagen på Le Golf National gjorde 18-åringen birdie på alla par fem-hål, bogey på par-treorna samt par på alla par-fyror. Summa summarum 18 fyror.

Bild 1115790

– Jag tänkte inte ens på det ute på banan och jag satte en fyrametersputt för par på sista. När jag läste scoren så gick den väldigt lätt att läsa och då såg vi att det bara var fyror, berättar det unga jättelöftet, som sa att han skulle lägga ut kortet på twitter senare.

Med ronderna 78-72 missade Paratore kvalgränsen som till slut drogs på fyra över par. Le Golf National visade sig ännu en gång väldigt svårspelad och det är oerhört jämnt i toppen. Sjutton spelare är inom tre slag och tre namnstarka spelare har tagit ledningen i halvtid.

Tyske Martin Kaymer har kämpat med formen tidvis i år men börjar se stabilare ut igen och två raka varv på 69 slag ger fyra under par.

– Det var ett tag sedan jag var uppe och nosade i toppen men jag känner verkligen publikstödet. Att spela med Victor är extra roligt och jag tro att det blir en spännande weekend, sa Kaymer.

Kaymer delar ledningen med det stora hemmahoppet Victor Dubuisson, som via 68 och 70 också han är fyra under. Liksom spanjoren Rafael Cabrera Bello (68-70).

– Jag spelade bra idag också. Det var väldigt tufft därute och gör man en bogey blir det gärna två och tre på en gång. Jag är extremt fokuserad här på hemmaplan och fokuserar på spelet men jag känner verkligen stödet ändå, sa Dubuisson efter ronden.

Bild 1115792

Cabrera Bello har två ET-segrar men har också försvunnit ur tätstriden några gånger under slutronder. Han medger att han själv tänkt på det men att han är glad över att vara i toppen så många gånger.

– Jag kommer att fortsätta att knacka på och förr eller senare kommer dörren att gå upp, sa han metaforiskt efter andra dagen.

Kristoffer Broberg är bästa svensk på en delad tolfteplats på ett under par. Haninges egen Harry Vardon har alla möjligheter att blanda sig i striden i helgen och har bara tre slag upp till tättrion.

Peter Hanson gick på par andra dagen, är ett över totalt, och delar 24:e plats. Magnus A Carlsson är tre över par efter ronder på 72-73 och delar 45:e plats.

Mikael Lundberg slank precis med till helgens spel efter en birdie på nian (Lundbergs sista hål) på fyra över par efter ronderna 75-71.

Niclas Fasth låg på rätt sida inför sitt sista hål men en urtråkig, blytung sjua på 18:e tog honom till fel sida.

PGA: Vegas och Langley frontar
CT: Björk glänser i Tyskland
NT: Adell tog ET-plats
LET: Banrekord av rookien
NT/LETAS: Gowan leder i Borås

Text: Martin Strömberg • 2015-07-03
FöljaNyheter
Scroll to Top