Foto: Getty Images

Följa

Norén skadad inför The Open

En muskelbristning hindrar Alexander Norén från att slå fulla slag. Han hoppas dock på spel i St Andrews.

Text: Eric Gustavsson • 2015-07-01 Uppdaterad 2015-07-01

Efter ronder på 73 och 75 slag fick Alexander Norén tacka för sig i US Open när kvalgränsen dragits. Det fanns dock inga lockande flygförbindelser ut från Seattle under helgen, så Norén valde istället att vara kvar på Chambers Bay och träna. På rangen uppstod en muskelbristning i höger sida, strax nedanför bröstet.

–  Jag försöker ändra på en grej i baksvingen för att komma in lite bättre, och gjorde en massa långsamma rörelser. Jag vet inte vad som hände… men något låg väl fel och brast, säger Alexander Norén till Svensk Golf.

Nästan två veckor senare är han igång och tränar puttning på PGA National, i samband med att en läkare som är specialiserad på idrottsskador besökts i Malmö. Att gå över till rangen och köra ett pass med fulla slag är däremot omöjligt i nuläget.

– Det känns helt okej när jag går och sitter. Men jag kan inte slå längre än 30 till 40 meter utan att det gör riktigt ont. Jag har aldrig haft något liknande tidigare. Det gör så ont att det är jättesvårt att gå upp ur sängen eller att böja mig ned.

Norén kommer nu att flyga hem till Monaco där rehabperioden fortsätter. Den planerade starten i nästa veckas Scottish Open är i nuläget högst osäkert.

– Skadan läks bäst om man inte slår upp den hela tiden. Jag hoppas kunna spela om en vecka om jag tar lite smärtstillande. Men nu har jag så ont så jag inte kan göra så mycket. Men om en vecka kanske det vara bättre.

Samtidigt återstår endast 14 dagar till årets tredje herrmajor: The Open Championship i St Andrews.

– Jag är orolig för Scottish Open, men är överens med läkarna om att det borde vara bättre till British.  Man få ta det i tredagarsintervaller och se om man blir bättre. Men jag tror absolut att jag kan spela The Open. Det är vad läkarna säger också.

Edberg sjätte svensken i St Andrews

Text: Eric Gustavsson • 2015-07-01
FöljaNyheter
Scroll to Top