5de555a69b833

Följa

Nordqvists beslut om Helsingborg Open

TURNBERRY. 3-6 september arrangeras Helsingborg Open. Med eller utan Anna Nordqvist? Svenska stjärnan har bestämt sig.

Text: CM Hellsten • 2015-07-29 Uppdaterad 2015-07-29

Women's British Open

Bild 1116518

Datum: 30 juli-2 augusti.
Plats: Trump Turnberry Resort, Ayrshire, Skottland.
Prissumma: $ 3 000 000.
Vinnare: Mo Martin (2014).

Startfält

Tee Times

Rolex Rankings

Leaderboard

 

2013 återvände Ladies European Tour till svensk mark efter ett par års frånvaro. Urpremiären av Helsingborg Open blev en succé och evenemanget lockade Anna Nordqvist och Caroline Hedwall som strax innan tävlingen hade gjort succé i Solheim Cup.

I fjol återvände aldrig Anna Nordqvist till Vasatorp Tournament Course.

Hur blir det i år?

Den svenska världselvan förmedlade sitt beslut på Turnberry dagarna före British Open.

– Jag kommer inte hem till Helsingborg Open. Mitt fokus ligger på Evian Championship och Solheim Cup som avgörs veckorna direkt efter. Jag spelar tre tävlingar i rad på LPGA, har sedan en vecka ledigt före Evian och Solheim. Det är tråkigt att Helsingborg Open har just det datumet men jag måste komma utvilad och bra förberedd till säsongens sista major och matchen mot USA, säger Anna.

Vad skulle kunna få dig hem till Sverige igen?

– Mycket handlar om schemat. Just i år blir det tufft eftersom Solheim Cup ligger veckan efter Evian. Jag var ju hemma för två år sedan. Då spelade jag fem veckor i rad – började med Solheim och avslutade med Helsingborg. Efter det var jag nära att gå in i väggen, men det var ändå viktigt att ställa upp för den svenska tävlingen och visa mig hemma.

Hur blir det 2016?

– Då är det ju OS som ställer till det och vi har elva veckor i rad på LPGA… Jag önskar att jag kunde ställa upp mer, men jag är bara människa. Det känns jobbigt att inte kunna komma hem. Jag vet själv hur mycket det betydde för mig att som ung få spela Europatouren på hemmaplan. Jag känner att det finns en förväntan att jag ska komma hem och spela, men det är svårt att säga ja till allt. Jag spelar i USA, det är min tour och jag har även framfört till arrangörerna att datumet för Helsingborg Open inte är så bra. 


Text: CM Hellsten • 2015-07-29
FöljaNyheter
Scroll to Top