Danny Lee tog sin första seger på PGA-touren då han vann The Greenbrier Classic efter särspel Foto: Getty Images

Följa

Koppsnurrar fällde Lingmerth

Två ordentliga koppsnurrar förstörde David Lingmerths slutspurt på Greenbrier och han slutade till sist delad sexa.Danny Lee tog sin debutseger efter särspel mot tre andra spelare.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-06 Uppdaterad 2015-07-06

Efter sin birdie på tolvan var David Lingmerth tolv under par och delad tvåa i Greenbrier Classic. Han satte sedan upp sig för en bra birdiechans på 14:e hålet och slog en bra putt som vände i hålet och kom tillbaks. En riktig 180-gradare.

På nästa hål slog han upp ett bunkerslag till en och en halv meter och parputten tog samma väg via högra hålkanten och en märkbart frustrerad Lingmerth skakade på huvudet åt eländet.

– Sur avslutning som sagt. Nu åker jag hem till Tranås några dagar och laddar för The Open, berättar Lingmerth för Svensk Golf efter tävlingen.

Smålänningen gjorde par på de tre avslutningshålen och visade ännu en tävling att formen är bra. En delad sjätteplats tog honom fyra platser uppåt på FedEx-listan där han nu är 28:a. Om två veckor startar han som bekant i The Open på St Andrews och lita på att han kommer att vara laddad.

Bild 1115855

Tävlingen avgjordes i särspel mellan fyra spelare. Kevin Kisner tog sig till sitt tredje särspel tidigt genom att gå på 64:a ungefär två timmar innan ledarbollen kom in. På slutet hade både Danny Lee och David Hearn chansen att vinna tävlingen men deras birdieputtar missade med knapp marginal.

Robert Streb kastade sin putter på sin egen bag när han lämnade nians green så illa att den bröts i huvudet. Han puttade med sin 56-gradare sista nio hålen och gick fyra under par, han rullade bland annat i en tvåmetare med wedgen på sista för att ta sig till särspelet.

Väl där försvann både Streb och Kisner på första hålet (18:e) medan David Hearn och Danny Lee gjorde birdie. Men när David Hearns drive hittade tjockruffen bakom ett träd på andra särsplehålet tog 24-åriga Nyazeeländaren Lee chansen att stänga matchen.

– Jag var så nervös innan särspelet att jag knappt kunde andas. Jag lyckades få kontroll på andningen och när det drog igång kändes det okej igen, jag kände att jag kunde vinna, sa Lee, som har rötterna i Sydkorea och som nu tog en plats i The Open om två veckor.

– Jag är så lycklig och kan knappt vänta till att komma dit, sa Lee, som kommer att göra sin Open-debut på St Andrews.

De övriga tre som fick platser på The Old White TPC var David Hearn, James Hahn och Greg Owen.

ET: Vass Wiesberger vann
SM: Favoriterna höll
CT: Jeppesen avslutade vasst
NT/LETAS: Cowan höll undan trots nerv
LET: Allen tog första segern

Text: Martin Strömberg • 2015-07-06
FöljaNyheter
Scroll to Top