Jason Day vrålar ut sin glädje efter att ha avgjort RBC Canadian Open på sista hålet. Foto: Getty Images

Följa

Jason Day vinnare igen

Jason Day avgjorde RBC Canadian Open på sista hålet. Jonas Blixt slutade 22:a, hans bästa placering på PGA-touren sedan WGC-HSBC Champions i november förra året.

Text: Olof Åsgård • 2015-07-27 Uppdaterad 2015-07-27

RBC Canadian Open

Bild 1116454

Datum: 23-26 juli 2015

Spelplats: Glen Abbey GC, Oakville, Kanada

Vinnare: Jason Day (–17)

Par: 72

Längd: 6 650 meter

Prissumma: 5,8 miljoner US Dollar

 

Svensk i fältet:

D22. Jonas Blixt –9, 69, 69, 69, 72 

Resultat

 

Läs också:

Rond 1: Tvingas lämna touren

Rond 2: Blixt upp elva platser

Rond 3: Stabile Blixt klättrar

Blixt gick på par sista dagen och slutade totalt nio under par på delad 22:a plats. Resultatet var ett steg i rätt riktning för svensken som under säsongen missat 13 kvalgränser och bara klarat åtta.

Blixts kontrollerade spel runt greenerna under RBC Canadian Open gjorde att han bara noterades för sex bogeys under tävlingen. Men för att nå en högre position hade han behövt fler klara birdiechanser och greenträffar. Blixt träffade knappt 60 procent av greenerna och knappt hälften av hans utslag låg på fairway.

Insatsen i tävlingen tog även upp svensken ett par platser på FedExCup-listan. Han är nu rankad 143 och flera tävlingar återstår innan de 125 bästa gör upp i FedExCup-slutspelet. Så Blixt har fortfarande chansen.

Vinnare i tävlingen blev Jason Day efter en dramatisk avslutning. Day ledde med ett slag och tog ledningen med två slag i klubbhuset efter att ha satt en lång birdieputt på 18 samtidigt som hemmahoppet David Hearn och Bubba Watson stod på artonde fairway och tittade på.

Både Hearn och Watson behövde göra eagle på sista för att få till ett särspel men ingen av dem träffade green på andraslaget och när deras inspel inte gick i hål stod det klart att Day tog hem sin andra titel på PGA-touren för året och fjärde i karriären.

Förra veckan hade Day själv chansen att vara med i särspelet som avgjorde The Open Championship. Han lämnade dock sin birdieputt på 18 för kort den gången och fick se på från sidan när Zach Johnson vann.

– Att hela tiden och så många gånger vara där uppe, speciellt i majors, och sedan inte räcka hela vägen. Det var frustrerande förra veckan att lämna putten kort och sen när jag fick en liknande putt i dag så tänkte jag samma sak. “se till att du får den till hålet”. Och det fick jag den här gången, sa Jason Day på presskonferensen efteråt.

Segern i RBC Canadian Open gör att Day klättrar till fjärde plats på FedExCup-listan.     


Text: Olof Åsgård • 2015-07-27
FöljaNyheter
Scroll to Top