Följa

Han blev hickorymästare

Claes Armå från Borås GK vann match-SM i hickory som avgjordes på Motala GK den 26-27 juni. Han vann den spännande finalen mot Victor Hielte från Göteborgs GK på tionde hålet. Motala GK:s Kim Bergman tog hem handicapturneringen Lennart Molander Hickory Trophy.

Text: L-G Åkerberg • 2015-07-02 Uppdaterad 2019-12-11

På årets upplaga av Hickory-golfen deltog 30 spelare och spelplats var Motala hedbana. Efter kvalspel möttes de sexton bästa spelarna i matchspel.

Efter tre matchomgångar stod det klart att årets finalister var Claes Armå Borås och Victor Hielte Göteborgs GK .

 

Ett 30-tal spelare ställde upp i årets match-SM i hickory

Föresta tävlingsdagen spelades kval i form av en 18-håls slagtävling, där de 16 bästa gick vidare till söndagens finalspel över nio hål.

Efter nio hål var paret lika,vilket ledde till särspel och på det tionde hålet stod det klart att Armå hade vunnit 2015 års SM-final i Hickorygolf

– Jag spelade i och för sig inte lika bra finaldagen som under kvalspelets 18 hål slag, säger den nyblivne mästaren Claes Armå. Men i matchspel kan det ju gå bra ändå.

 

Motalas hedbana fick lovord av spelarna som också uppskattade de snabba och rättvisande greenerna.

– Motalas hedbana är en trevlig hickorybana, där hindren kom bra i spel, säger Claes Armå.

 

De 30 deltagande spelarna som ställde upp i årets upplaga av Svenska hickorymästerskapen prisade  arrangörsklubben för ett mycket bra arrangemang. 

– Vi som spelar hickory är ju lite som ett resande teatersällskap som känner varandra väl och Motala GK har gjort ett kanonjobb med både tävling och bana. Jag hoppas att vi får komma tillbaka, säger Claes Armå.


Text: L-G Åkerberg • 2015-07-02
FöljaNyheter
Scroll to Top