Nyblivna guldmedaljörer i SM i äkta makar, Therese Larsson och Jacob Glennemo Foto: Martin Strömberg

Följa

Favoriterna höll i SM

De var favoriter - de blev nervösa - de vann ändå.Jacob Glennemo och hans Therese tog hem äkta makar i stor stil.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-05 Uppdaterad 2015-07-05

Som vanligt var det många fina namn med när 99 par gjorde upp om SM-tecknet för äkta makar/sambos på Marks GK mellan Borås och Varberg.

Klara favoriter på förhand var ändå Jacob Glennemo och Therese Larsson som båda till vardags spelar proffsgolf på hög nivå, Jacob vanbligtvis på Challengetouren och Theres på LETAS och Nordea Tour.

– Vi är väl de enda som spelar båda två så lite press kanske vi kände, säger duon och ler efter att segern är säkrad.

De gick de 36 hålen ett under par vilket är ett kanonresultat och segermarginalen före SM-specialisterna Pontus och Hanna-Sofia Leijon blev till slut fem slag slag. Delade treor blev Jesper Billing och Mimmi Jansson samt Catrin NIlsmark och Per-Uno Sandberg, båda paren åtta slag bakom segrarna.

Jacob och Therese tränar ofta ihop och de vet precis hur den andra reagerar och vad den behöver höra. De har dessutom gått caddie åt varandra flera gånger vid olika tävlingar.

– Jag tror absolut att vi har stor fördel av det, säger Therese.

Båda hade egentligen “ordinarie” tävlingar att spela i veckan men Jacob bestämde för länge sedan att hoppa över CT-tävlingen i Tyskland. Therese bestämde sig sent för att ta ledigt och duon hamnade lite hoppsan svejsan med en guldmedalj från SM om halsen.

– Lite som ett bananskal blev det men det är ju kul nu. Ett SM är ju alltid ett SM, säger Jacob.

Och en seger är en seger. Kanske kan detta ge en liten boost även i deras vanliga tävlingar trots att konkurrensen och spelformen är lite annorlunda.

I äkta makar 100+ vann publikfavoriterna Helen Alfredsson och Kent Nilsson på två under par totalt. De var hela åtta slag före tvåorna Maret och Claes Andersson från Lidköping.


Text: Martin Strömberg • 2015-07-05
FöljaNyheter
Scroll to Top