Pontus Widegren ur bunkern på Santo do Serras sjätte hål tredje dagen Foto: Getty Images

Följa

Pontus jagar drömmen

Hans senaste seger är från DM på Ullna 2013.Nu är Pontus Widegren 18 hål från att nå sina barndomsdrömmar.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-01 Uppdaterad 2015-08-01

Madeira Island Open

Bild 1116661

Datum: 30 juli – 2 augusti

Bana: Santo do Serra, Madeira, Portugal

Titelförsvarare: Daniel Brooks, England

Segercheck: 100 000 euro

Rond ett: 

Svensktrio bra med på Madeira

Rond två:

Svenskduo jagar första ET-segern

Ställning

Race to Dubai

Trots att han hittills inte vunnit som proffs är Pontus Widegren långt ifrån någon orutinerad duvunge. Han har varit med länge och vunnit en hel del under en lång och framgångsrik amatörkarriär, bland annat JSM och Lag-EM 2009, och på college för UCLA har han mött och besegrat spelare som Peter Uihlein och Rusell Henley. Han har dessutom fostrats i tuffa amatörmatcher som Palmer Cup 2010.

– Det har varit en dröm för mig ända sedan jag var liten att tävla på Europatouren och jag är glad över att vara här nu. Nerverna kommer att spela in i morgon precis som idag men jag kommer att hantera det genom att slappna av i axlarna och andas ut ordentligt och lita på att mitt spel håller, säger 24-åringen från Stockholm.

Som liten hängde han på staketet hemma på Kevinge och drömde om exakt den typen av situation han har skaffat sig på Madeira, ett gyllene läge att vinna på ET-nivå, och även om Madeira Island Open är en av de minsta tävlingarna på schemat så är en seger här guld värd och ger spelrättigheter över hela nästa säsong. 

Under tredje dagen inledde Widegren lite svajigt men efter en bogey direkt kom han tillbaks in i ronden via bra långt spel. Och en eagle på trean fick spänningarna att släppa.

– Jag fick bra momentum efter det men jag hade ingen riktigt bra känsla på greenerna så jag fick lita mycket på mitt spel tee till green.

Ytterligare en eagle på sjuan följdes upp av två birdies på vägen in. Totalt blev det 67 slag tredje ronden och 16 under par totalt. Ledningen inför sista ronden är ett slag före skotten Scott Henry och finländaren Roope Kakko.

– Jag slog upp en drive två meter ifrån på tolvan och var faktiskt nära en tredje eagle där, berättar Widegren för Svensk Golf.

Bild 1116659

På ensam femteplats, fyra slag bakom landsmannen Widegren, finns skånske Björn Åkesson. Under stora delar av ronden var han uppe och nosade på ledningen men två sena bogeys på 17 och 18 förstörde en del av glädjen från ett i övrigt fint varv på 68 slag.

– Nu har jag lugnat ner mig men det var ingen glad Björn som gick av 18:e green, berättar han för Svensk Golf.

En treputtsbogey och en missad kortis för par på sista innebär visserligen ett litet avstånd upp men samtidigt en revanschlust och ofta kan det vara bättre sista dagen att komma lite bakifrån och hugga.

– Jag ska gå ut i morgon och försöka skjuta en så låg score som möjligt. Det finns många birdies kvar på Madeira, säger Åkesson.

Sebastian Söderberg avancerade bra efter en rond på 66 slag och delar elfteplatsen, sju slag bakom Widegren. Fredrik Andersson Hed gick fyra under tredje dagen och delar 22:a plats medan Steven Jeppesen är delad 53:a på två under totalt efter 72 tredje ronden.

ET: Robbans dubbla segrar
PGA: Två svenskar i segerkamp

Text: Martin Strömberg • 2015-08-01
FöljaNyheter
Scroll to Top