Svenske David Lingmerth jagar sin andra seger på PGA-touren Foto: Getty Images

Följa

“Jag spelar mer avslappnat nu”

Efter 65 slag andra dagen är David Lingmerth fyra i Quicken Loans National.Smålänningen är två slag bakom japanen Ryo Ishikawa.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-01 Uppdaterad 2015-08-01

Quicken Loans

Bild 1116642

Datum: 30 juli – 2 augusti

Bana: Robert Trent Jones GC, Gainesville, West Virginia

Titelförsvarare: Justin Rose, England

Förstapris: 1 206 000 dollar

Svenskar i fältet:

Jonas Blixt

Daniel Chopra

David Lingmerth

Carl Pettersson

FedEx-listan

Världsrankingen

Startlista

Inför tävlingen:

Tiger hyllar Spieth

Hurleys far försvunnen

Rond ett:

Vilken vändning, Tiger!

Tevetider:

Bild 1116644

Torsdag: 20.30 – 00.30

Fredag: 20.30 – 00.30

Lördag: 19-24

Söndag: 19-00.30

Under en magisk första vecka i juni vann David Lingmerth sin första titel på PGA-touren då han besegrade engelsmannen Justin Rose i särspel vid The Memorial. Ett hyggligt The Open och en liten hemmasemester i Sverige senare är han mitt i händelsernas centrum igen. 65 slag andra dagen av Quicken Loans National lyfte Lingmerth till en tidig ledning andra dagen, men senare på eftermiddagen blev han passerad av tre spelare.

– Jag kände att spelet var bra när jag kom hit och jag spelar definitvit lite mer avslappnat nu. Det finns ingen press och jag ska bara gå ut och ha kul och försöka ta min andra seger på något sätt, säger Lingmerth till PGA-touren.

Framför sig har han ledande Ishikawa på elva under samt Rickie Fowler och Kevin Chappell på tio under. Själv är han nio under efter 68-65 och hela nio spelare delar femteplatsen ett slag bakom svensken.

– Banan spelas lite mjuk och med lägesförbättring vilket är bra då jag fick en hel del bollar med lera på. Men greenerna är bland de snabbaste och bästa på hela året och slår man bollen bra så rullar den perfekt och det är kul att putta på dem.

Tiger Woods fortsätter sin kamp mot de dåliga resultaten och den här veckan ser definitivt betydligt ljusare ut än de senaste tävlingarna. Woods är just en av de nio spelare på åtta under som delar femteplatsen. Hans kort andra dagen innehöll sex birdies och bara en bogey och det summeras ihop till 66 slag.

Bild 1116640

– Jag är väldigt nöjd med hur jag slog bollen idag. Jag missade faktiskt en hel del puttar och detta hade kunnat vara en av de där riktigt låga ronderna, sa Woods efteråt.

Sedan Masters i april, där han slutade delad 17:e, har Woods haft den mindre smickrande resultatraden 69-71-MC-32-MC och han har inte varit i tätstriden på länge. Senast han vann var nästan exakt två år sedan på Bridgestone.

– Det känns inget konstigt alls. Det var ett tag sedan jag var i täten av någon tävling men jag ser bara fram mot helgen och jag ska försöka fortsätta spela bra, sa Woods.

Tre av de fyra startande svenskarna klarade kvalet. Carl Pettersson är näst bäst på delad 34:e plats (70-68) medan JOnas Blixt är delad 63:a (66-74). Daniel Chopra missade tyvärr gränsen med sina 77-70.

Det kan också nämnas att Billy Hurleys far som varit försvunnen i tio dagar återfanns under fredagen då han satt på ett bibliotek i Texas och letade efter golfresultat på en lånedator. Och jo, sonen Billy klarade kvalgränsen precis.

ET/CT: Svenskduo jagar första segern
ET: Helsvensk match i Skottland

Text: Martin Strömberg • 2015-08-01
FöljaNyheter
Scroll to Top