Per-Ulrik Johansson tar nästa steg i karriären. Nu blir han vd på en av Stockholmsområdets toppanläggningar. Foto: Getty Images

Följa

Stjärnan blir ny vd på Wermdö G&CC

Han var proffs i 20 år, tog flera toursegrar och var med och vann Ryder Cup. Nu blir han vd på Wermdö Golf & Country Club.

Text: Karin Klarström • 2015-06-10 Uppdaterad 2015-06-10

Den 1 oktober börjar Per-Ulrik Johansson sitt nya jobb. Då tar han över som vd för Wermdö Golf & Country Club, en anläggning strax utanför Stockholm. Tidigare vd-n Jens Ullström hade posten i sju år men har nu valt att gå vidare i karriären.

– Det ska bli jättekul och spännande. Visst, det kommer att vara svårt också, men jag gillar utmaningar. Det är en spännande klubb som har många positiva saker; läget i skärgården är ju fantastiskt. Banan är av toppkvalitet och greenerna är snabba. Restaurangen är bra och medlemmarna verkar trivas. Så det ska bli kul, säger han till Svensk Golf.

Johansson har en diger meritlista från sin 20-åriga karriär som proffs på Europatouren och PGA-touren, bland annat sex segrar på Europatouren, och inte minst insatserna i två Ryder Cup.

Sedan dess har han gjort en rad saker, utbildat sig till sommelier, han kommenterar golf i Viasat och har varit med och tagit fram en närspelsapp, som hjälper golfarna med spelet runt greenen.

Men nu tar han alltså nästa steg i karriären.

Vad har du för ambitioner med nya jobbet?
– Det är ju en medlemsklubb och medlemmarna kommer i första hand. Men det gäller ju att hitta en bra balans med intäkterna också, från greenfee och företagsgolf. Jens Ullström har gjort ett jättebra jobb så jag kommer att försöka utveckla klubben vidare, säger Per-Ulrik. Men det är lite tidigt att säga än, jag måste sätta mig in i verksamheten först.

 

För tre år sen gick han en utbildning på Cruyff Insititute, ett utbildningskoncept som riktar sig direkt till tidigare elitidrottare som vill satsa på en ny karriär efter proffslivet. Institutet har utbildningar i management, ledarskap och ekonomi. Han är mycket nöjd med utbildningen och tycker att den har gett honom stora förutsättningar att gå vidare.

– Jag fick ett fantastiskt bra nätverk där, och lärde mig otroligt mycket som jag kommer att ha nytta av. Jag har ju inte jobbat så mycket med ekonomi tidigare men är väldigt intresserad och ser fram emot det. 

I sommar kommer Per-Ulrik att jobba vidare med Visasat och bland annat åka på British Open med Göran Zachrisson och Pierre Fulke för att kommentera tävlingen på plats på St Andrews. Sen kommer han att ta lite semester med familjen, innan det så småningom blir start på ett jobb som förmodligen kommer att innebära långa dagar.

– Ja, det blir ju lite annorlunda. Men jag har familjen med mig och jag ser verkligen fram emot utmaningen. Jag får passa på att ha lite sommarsemester i år, för det lär väl snarare bli vintersemester för mig i framtiden…

Från anläggningens sida är styrelsen mycket nöjd med rekryteringen.

– Vi är mycket glada att i Per-Ulrik Johansson få en mycket kunnig golfare med stora ambitioner att ta sig an vd-rollen. Per-Ulrik har en hög drivkraft och ser fram emot att gå in i nästa karriär. Han har en stor integritet och med sitt goda omdöme en förmåga att driva utvecklingen vidare i klubben, säger Bengt Möller, ordförande i Wermdö Golf & Country Club, i ett pressmeddelande.


Text: Karin Klarström • 2015-06-10
FöljaNyheter
Scroll to Top