Henrik Stenson jagade segern i BMW Invitational men föll på målsnöret. Foto: Getty Images

Följa

Stensons spurt nära att räcka

Med fokuserad blick och vass putter tog sig Henrik Stenson upp till andra plats i BMW International Open. Peter Hanson spelade inte lika bra sista varvet som tidigare i veckan, men är nöjd med sin insats.

Text: Olof Åsgård • 2015-06-28 Uppdaterad 2015-06-28

BMW International Open

Bild 1115714

Datum: 25-28 juni, 2015

Spelplats: Golf Club München, München, Tyskland.

Vinnare: Pablo Larrazabal (–17) 

Par: 72

Längd: 6 566 meter

Prissumma: 2 miljoner EURO

 

Svenskar i fältet:

2. Henrik Stenson, –16, 67, 71, 69, 65

D7. Peter Hanson, –13, 69, 68, 67, 71

D20. Magnus A Carlsson, –9, 70, 68, 72, 69

D27. Kristoffer Broberg, –8, 71, 69, 68, 72

D28. Johan Carlsson, –3, 69, 69, 75

D58. Joakim Lagergren, –2, 68, 69, 75, 74

MC. Rikard Karlberg, –2, 70, 72

MC. Niclas Fasth, ­E, 70, 74

MC. Johan Edfors, +3, 72, 75

MC. Robert Karlsson, +6, 79, 71

MC. Pelle Edberg, +6, 73, 77 

MC. Mikael Lundberg, +12, 74, 82

Resultat

 

Läs också: 

Rond 1: “En liten oro som sprider sig”

Rond 2: “Uppskattar spelet mer än någonsin”

Rond 3: Bråttom till 19:e hålet

Henrik Stenson var sju slag efter inför finalvarvet i BMW International Open. De sju slagen tjänade han in under sista dagens 65-runda som innehöll en väldig spurt och ögonen glänste på svensken.

Han började väldigt bra med birdie på första hålet och gick första nio tre under par. Då hade han häng på täten och efter en eagle på elvan och birdie på tolvan var han med i kampen om titeln. De sista två hålen missade Stenson två avgörande långputtar. Hade han satt dem hade scoren räckt långt – förmodligen hela vägen.

Stenson slutade totalt 16 under par och var ledare i klubbhuset. Men spanjoren Pablo Larrazabal räddade sig ur knepiga situationer och hans birdie på 16:e hålet avgjorde tävlingen. Henrik Stenson slutade tvåa, ett slag bakom Larrazabal.

Stenson började veckan med en 67-runda och låg femma. Andra och tredje ronden var inte lika bra men Henrik var bra med hela veckan men det var inte förrän i dag som han var uppe i täten.

– Jag är givetvis nöjd med dagen och tävlingen som helhet. Det långa spelet var bättre i dag och puttningen var bra i går och riktigt solid i dag, säger Henrik Stenson till Svensk Golf och fortsätter:

– Jag tappar mycket på hål nio och 16 men annars var det bara kul att känna att jag hade chansen på sista hålen men tyvärr var det en riktigt knepig linje på eagleputten på sista och den var aldrig nära. Men tolvmetersputten på 17 missade jag med millimeter.

Näst bäste svensk blev Peter Hanson vars 71-runda i dag var hans sämsta i tävlingen.

– Jag spelade inte tillräckligt stabilt i dag men gav mig ändå chansen med sex hål kvar och det är alltid kul, säger Hanson till Svensk Golf.

Hanson gjorde två raka birdies på elvan och tolvan och var bara ett par slag bakom täten. Men tyvärr tappade han slag på 14 och 15 och kom till sist in ett under par för dagen, totalt 13 under par, och slutade delad sjua.

Hanson hade fram till sista varvet spelat bättre och bättre för varje dag. Och med tanke på att BMW International Open är blott hans sjunde tävling för året och sedan han kom tillbaka från sin ryggskada i april, är han nöjd med hur spelet fungerar.

– Det är givetvis väldigt roligt att vara tillbaka på tävlingsarenan igen. Jag tog golfen för givet under många år och uppskattar spelet mer än någonsin nu, sa Hanson till Svensk Golf i fredags.

Veckans sjundeplats är Hansons bästa i år.

– Totalt sett har det varit en bra vecka och ännu ett steg i rätt riktning. Det ska bli roligt att spela National i Paris nästa vecka som är en av mina favoritbanor, säger Peter Hanson.

Magnus A Carlsson slutade på 20:e plats, totalt nio under par, och fortsätter att visa framsteg. På 15 tävlingar har han klarat 13 kvalgränser och har fyra topp-20 placeringar med en åttondeplats som bäst.

Johan Carlsson, som var bra med efter två varv men tappade tredje varvet, spelade upp sig sista dagen och kom in fyra under par, sju under totalt. Han slutade delad 29:a.

– Under omständigheterna får jag vara nöjd. Svingen är inte där den behöver vara och jag jobbar hårt vid sidan av banan. Puttningen och närspelet har varit fantastiskt hela veckan och jag önskar att svingen börjar sätta sig lite mer så jag inte behöver kämpa så enormt på banan för att skapa slagen jag vill slå. Men jag är övertygad om att det kommer, bara jag har tålamod och inte är för hård mot mig själv, säger Johan Carlsson till Svensk Golf. 

PGA: Femma och biljett till The Open
JSM Slag: De vann juniormästerskapen
SM Match: Träffades av boll och var nere för räkning
LPGA:Nordqvist slutade trea

Text: Olof Åsgård • 2015-06-28
FöljaNyheter
Scroll to Top