Carl Pettersson slutade femma i Travelers Championship och kvalificerade sig samtidigt till British Open. Foto: Arkiv/Getty Images

Följa

Femma och biljett till The Open

Carl Pettersson gjorde en strålande tävling i Connecticut. Svensken gick fyra under sista dagen och var bara tre slag från täten. Han slutade femma i tävlingen och är därmed klar för The Open Championship på St Andrews.

Text: Olof Åsgård • 2015-06-29 Uppdaterad 2015-06-29

Travelers Championship

Bild 1115720

Datum: 25-28 juni, 2015

Spelplats: TPC River Highlands, Cromwell, Connecticut, USA.

Vinnare: Bubba Watson (-16)

Par: 70

Längd: 5 828 meter

Prissumma: 6,4 miljoner dollar.

 

Svenskar i fältet:

5. Carl Pettersson, –13, 65, 66, 70, 66 

D64. David Lingmerth, –2, 68, 68, 72, 70

MC. Jonas Blixt, E, 68, 72

Resultat

 

Läs också:

Rond 1: Tampas om British Open-platser

Rond 2: Pettersson tvåa i Connecticut 

Rond 3: Pettersson tappade

Pettersson trivdes på TPC River Highlands redan från start och gav banan beröm när han öppnade Travelers Championship med en 65-runda i torsdags. Han höll sig topp-10 tävlingen genom och det fina spelet fortsatte och han följde upp den fina inledningen med 66 och 70 slag vilket placerade honom på åttonde plats inför sista dagen.

Finalvarvet gick utmärkt för Pettersson som var en av få i fältet som scorade lågt sista dagen. Han kom in på 66 slag, fyra under för dagen och 13 under par totalt. Resultatraden räckte till slut till en femteplats, tre slag efter Bubba Watson och Paul Casey som gjorde upp om segern i särspel. Där vann Bubba på det andra särspelshålet och tog hem sin åttonde titel på PGA Tour.

Efteråt var Carl Pettersson nöjd med sin insats och glad över att han blev en av fyra spelare i fältet som kvalificerade sig till The Open Championship på St Andrews.

Du ska spela The Open nu. Hur känns det?
– Det är en underbar bonus. Jag har spelat St Andrews förut men inte under en Open, så jag ser fram mot det. Jag tror jag tar med mig min fru och två barn dit också så att de får uppleva det. Jag är taggad, det har inte varit mitt bästa år än så länge men det känns som att jag är vid en vändpunkt, säger Carl Pettersson till touren.

Sist Pettersson spelade The Open var 2013 på Muirfield. Då slutade han på 54:e plats.    

Femteplatsen i Travelers Championship innebär att Pettersson klättrar från 115:e till 93:e plats i FedExCup. 

Nordqvist slutade trea
Stensons spurt nära att räcka
Träffades av boll och var nere för räkning
De vann juniormästerskapen

Text: Olof Åsgård • 2015-06-29
FöljaNyheter
Scroll to Top