Becker Open spelades även 2014 på Österåkers GK. I år har hio-priset vässats en aning. Foto: Måns Lennstrand

Följa

Slaget kan ge en miljon

En miljon kronor för en enda fullträff. Det kan bli verklighet under företagstävlingen Becker Open i juni.

Text: Karin Klarström • 2015-05-21 Uppdaterad 2015-05-21

Tur eller skicklighet? Det är den diskussion som alltid dyker upp när ämnet hole in one ska avhandlas. Föga förvånande tycker den som lyckats en sak, medan den som fortfarande försöker någonting helt annat.

Oavsett vilket så kommer den som lyckas att slå bollen rakt i koppen på det 17:e hålet på Österåkers Västerled under Becker Open att bli rikligt belönad. 

Tre försäkringsbolag har gått in som gemensam sponsor av det tilltagna hio-priset: en miljon kronor, det största hiopriset på svensk mark. 

Den som lyckas sänka bollen på utslaget kan sedan unna sig en lång och skön semester.

Men, det är förstås förknippat med vissa regler. En representant för ett av bolagen kommer att vara på plats under hela dagen för att se att allt går rätt till. Dessutom ska alla utslag på det 17:e hålet filmas av ett team, för att få den lönsamma träffen dokumenterad – om den skulle bli av.

Bild 1114916

Om flera lyckas då – får alla varsin miljon eller är det först till kvarn?
– Det är först till kvarn. Men om fler skulle lyckas göra hio så kanske man som förste man känner att rätt ska vara rätt, och delar med den andre som lyckas, säger tävlingsarrangören och värden Mikael Becker (bilden).

Becker, som tidigare grundade och drev nattklubben Spy Bar i Stockholm, har snart 20 år på nacken som golftävlingsarrangör. De första åren handlade det om rena kändistävlingar, men de senaste 13 är det företagsledare och business som är profilen på arrangemangen.

– Deltagarna är medlem i mitt företagsnätverk Becker Network, och det är så man kommer med i den här tävlingen. Vi har olika typer av business to business-arrangemang, som möten och resor och annat, säger Becker.

Han har valt att bygga nätverket av representanter för mellanstora företag snarare än de större bolagen. Tanken är att de sociala tillställningarna också kan ge möjlighet för nya samarbeten och spännande beslut för de olika företagen.

– Det är enklare att fatta snabba beslut i de mindre bolagen som inte behöver sammankalla en styrelse så fort det ska hända nåt, säger han.

Hur är det med amatörreglerna då? Amatörer får ju inte ta emot pris som överstiger värdet 7 000 kronor.

Jo, det är helt okej att vinna stora och dyrbara priser för en hio. Enligt reglerna räknas från 2012 nämligen denna bedrift som ett “lucky shot” (vilket alltså besvarar den inledande talangfrågan).

Tävlingen Becker Open spelas på Österåker den 4 juni och följs av en bankett på Grand Hotel den 12 juni.

HIO – så stor är din chans att lyckas

Text: Karin Klarström • 2015-05-21
FöljaNyheter
Scroll to Top