Det går att få biljetter – men det är inte lätt. Nu öppnar lotteriet till nästa års tävling. Foto: Getty Images

Följa

Så får du biljetter till Masters

Förr var det närmaste omöjligt för den vanliga golfaren att se US Masters på plats. Nu finns det olika sätt att få tag i biljetter. Ett är via biljettlotteriet, som nu har öppnat. Missa inte att ansöka.

Text: Karin Klarström • 2015-05-14 Uppdaterad 2015-05-14

Anmäl dig här

Klicka här för att anmäla dig till biljettlotteriet för Masters 2016.

På de senaste fyra åren har det varit svenskar i ledarbollen två gånger i The Masters Tournament på Augusta National. 2012 ledde Peter Hanson tävlingen inför sista varvet, men slutade delad trea. Jonas Blixt kom ännu längre när han 2014 slutade delad tvåa.

Vem vet. Kan det vara dags för en svensk nästa år? Då vill du såklart vara på plats och bevittna det med egna ögon.

Nu har du chansen att lägga vantarna på en biljett. På onsdagen öppnade arrangören biljettlotteriet som ger dig chansen att följa antingen inspel eller tävlingsvarv på plats under The Masters 2016.

Den som är intresserad anmäler sig online via tävlingens formulär.  Du kan ansöka om biljett till samtliga inspelsdagar och samtliga tävlingsdagar – men kan bara vinna entré till en av dessa.

Det kostar 65 dollar att vara på plats för en av inspelsdagarna och 100 dollar för att se en av tävlingsronderna.  Sista ansökningsdag för biljetter är 31 maj (tävlingsdagarna) respektive 30 juni (inspelsdagarna).

Den som har lite extra slantar över på kontot kan välja det dyrare alternativet: att köpa en paketresa till Augusta National.

Golf World Travel är ett reseföretag som säljer denna möjlighet till de svenska kunderna.

– Vi säljer inga mängder av dessa resor, det är ju ett väldigt speciellt paket. De som köper ser det som en ”once in a lifetime”-grej, någonting man kanske inte gör igen, säger Urban Jönsson, vd på företaget.

Den billigaste resan för 2015 kostade strax över 18 000 kronor, för budgethotell och biljett till inspelsdagarna. Extra allt-resan går loss på 70 000 kronor, inklusive hospitalitypaket för tävlingsdagarna.

– Priserna för 2016 är inte klara än, men med tanke på att dollarn gått upp 20 procent och vi köper paketen i dollar, så blir det troligen en liten prisjustering uppåt, säger Jönsson.

Erbjudandet för resor till 2016 års tävling kommer att presenteras någon gång under sommaren.

"Som att vinna hundra miljoner"

Text: Karin Klarström • 2015-05-14
FöljaNyheter
Rulla till toppen