Benedict Staben, Michael Jonzon och Simon Forsström kvalade på måndagen in till Nordea Masters. Foto: Peter Larsson/PGA Sweden National

Följa

Rekordmannen klar för Nordea Masters

43-åringen har spelat 20 raka Nordea Masters. Nu är han klar för sin 21:a start i den svenska ET-tävlingen.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-05-18 Uppdaterad 2015-05-18

Michael Jonzon slog till med en snygg 66-rond under måndagen när kvalet till Nordea Masters arrangerades på PGA Sweden Nationals Links Course i Bara utanför Malmö.
Det gav veteranen en av de tre eftertraktade biljetterna.
– Roligt med en bra rond. I går hade jag 84 på slutvarvet av CT-tävlingen i Köpenhamn. I dag var förhållandena bättre. Men ändå är jag jättenöjd med min 66:a, säger Michael som kunde “kosta på sig” en bogey på avslutningshålet.
– Fick en flyer och gick över green. Sådant händer när man inte håller sig på fairway.

Med sina 20 raka starter i den svenska ET-tävlingen, som tidigare hette Scandinavian Masters, är Skövdesonen som representerar Karlstad GK absolut den mesta Masters-spelaren.
– Roligt att inte sviten bröts. Jag har fortfarande ambitionen att ta mig tillbaka till Europatouren. Ibland är det lite svårt med motivationen på Challenge Tour, säger Michael, som inför årets säsong tog ett sex månader långt uppehåll.

Kvalsegern gav inte bara en biljett till Nordea Masters om tre veckor. Den tvåfaldige Europatourvinnaren kunde också dryga ut kassan med nästan 10 000 kronor.
De två andra biljetterna tog Benedict Staben från tyska Hamburg samt AIK:s Simon Forsström.
– Det ska bli kul, jag har aldrig spelat i sådana sammanhang förut, säger Simon, som liksom Benedict, hade 67 slag.

Flera spelare kom in på 68, bland andra Mathias Grönberg, Oskar Henningsson och Joakim Rask som därmed missade att kvala in till huvudtävlingen.

Claes Nilsson, som håller i det mesta när det gäller Nordea Masters, kunde också berätta att han fått klart med ytterligare två intressanta spelare:
– Tidigare vinnaren Mikko Ilonen och den långtslående spanjoren Alvaro Quiros är klara. Det känns som vi att får ett minst lika starkt startfält i år som ifjol.

Något kval för amatörer blir det däremot inte den här gången.
– Vi har istället valt att ge amatörerna som spelar i landslaget, Marcus Kinhult, Oscar Bergqvist och Felix Kvarnström, var sitt wild card. Det känns rätt eftersom det handlar om de allra bästa amatörspelarna, säger Claes Nilsson.

Juniorer gör upp i närspelskamp

Text: Tommie Gustavsson • 2015-05-18
FöljaNyheter
Scroll to Top