Lynn Carlsson slutade topp 10 i Turkiet och är nöjd med sin insats. Foto: Tristan Jones

Följa

Puttern hamnade i papperskorgen

En topp 10 blev facit för Lynn Carlsson i hennes andra LET-tävling, något hon är mycket nöjd med. En annan svenska sänkte sin putter i papperskorgen…

Text: Karin Klarström • 2015-05-20 Uppdaterad 2015-05-20

Läs också

Rekord-Reid leder i Belek Engelskan rivstartade LET-tävlingen

Lennarth testar nytt grepp Så ska svenskan får tillbaka självförtroendet på greenerna

Bra start av rookien Lynn Carlsson inleder starkt i sin andra tävling

Turkish Airlines Ladies Open

Bild 1114922

Datum: 17-20 maj

Bana: Carya GC, Belek, Turkiet

Titelförsvarare: Valentine Derrey, Frankrike

Prissumma: 500 000 euro

Slutresultat

Det blev en förarglig dubbelbogey på andra hålet, men det är ingenting att gräma sig över. LET-rookien Lynn Carlsson säkrade på onsdagen sin hittills bästa placering i sin korta LET-karriär när hon avslutade med 75 slag i Turkiet. Det blev till sist en delad tiondeplats för Ringenässpelaren, något hon är mycket nöjd med.

– Jag spelade ganska likt de första tre dagarna men satte inte alls lika många puttar och gjorde några onödiga misstag. Visst finns det alltid saker att förbättra, men överlag är jag nöjd med spelet, säger hon till Svensk Golf.

Carlsson slutar därmed som den högst placerade svenskan i Turkish Airlines Ladies Open på sammanlagt -2 efter de fyra ronderna.

En svenska som däremot inte var lika glad efteråt var Camilla Lennarth.

Efter en bra start föll hon nedåt i resultatlistan de två sista ronderna och landade till sist på delad 20:e plats, på par sammanlagt.

– Med en sån fin ballstriking och så dålig puttning går det inte att vara annat än missnöjd med min placering. Puttern är böjd till en halvmåne, eftersom jag inte var stark nog att bryta av den. Jag slängde den i papperskorgen, säger Lennarth efter ronden.

Hon tillägger dock att hon i efterhand fick höra att hennes caddie räddade klubban ur papperskorgen och tog med den till sitt hotell för att försöka räta ut den igen.

– Han vill väl vara på säkra sidan om jag inte hinner hitta nån ny innan US Open-kvalet. Men den kommer aldrig att användas igen, fortsätter Lennarth.

Överlägset bäst under veckan var engelskan Melissa Reid. Hon ledde tävlingen från första dagen till sista. Visserligen tappade hon fart under tredje ronden men rivstartade finalen med birdie, samtidigt som skotska kollegan i ledarbollen Pamela Pretswell fick en motig start på en tuff dag.

Istället var det Gwladys Nocera som lade på en rejäl spurt, trots en skadad vrist, och såg ut att komma farligt nära Reid. Men spurten kom av sig och Reids segermarginal blev till sist fyra slag.

– Jag har aldrig varit i ledningen alla fyra dagar tidigare så det gör det här segern extra speciell, säger Reid efter segern.


Text: Karin Klarström • 2015-05-20
FöljaNyheter
Scroll to Top