Chris Kirk får ta på sig segerkavajen efter seger i Crowne Plaza Invitational på Colonial. Foto: Getty Images

Följa

Kirk segrade i Texas

Med nio hål kvar att spela lossnade det för David Lingmerth och svensken gick sex under därifrån. Spurten räckte till en 33:e plats. Vinnaren Chris Kirk avgjorde tillställningen med en nervig parputt på sista hålet.

Text: Olof Åsgård • 2015-05-25 Uppdaterad 2015-05-25

Crowne Plaza Invitational at Colonial

Bild 1114985

Speldatum: 21 maj – 24 maj, 2015

Spelplats: Colonial CC, Forth Worth, Texas, USA

Par: 70

Vinnare: Chris Kirk (–12)

Prissumma: 6 500 000 US Dollar

Svenskar i fältet:

D33. David Lingmerth, –4, 71, 70, 70, 65

MC. Freddie Jacobson, +7, 72, 75

MC. Jonas Blixt, +8, 74, 74

MC. Carl Pettersson, +9, 77, 72

Resultat

Läs också:

Rond 1: Medioker svenskdag i Texas

Rond 2: Lingmerth ensam kvar

Rond 3: Kan bli näste “överskattade” vinnaren

På grund av alla regnavbrott ville arrangörerna av Crowne Plaza Invitational få runt spelarna så fort som möjligt innan regnet. Därför knölades David Lingmerth in i en tvåboll som fick spela lite i skymundan och startade på tian.

Efter nio spelade hål låg Lingmerth ett över för dagen och två över totalt. Då började svensken sin slutspurt som inleddes med eagle på första hålet, Lingmerths tionde. Därefter blev det fyra birdies och hans 65-runda flyttade upp honom 35 platser till en 33:e plats, totalt fyra under par.

Samtidigt som Lingmerth krossade banan på ena sidan, kunde Chris Kirk säkra sin fjärde PGA Tour-titel på den andra. Men segern satt långt inne. Kirk låg fyra inför finalvarvet men gick snabbt ikapp och efter 15 var han också i ensam ledning.

Då började amerikanen darra lite på manschetten och tvingades arbeta hårt för sina par. På 18 hade en tvåmetersputt som till slut skulle bli segerputten. Han var nervös men putten gick i.

– Jag var mer nervös än någonsin under dagen, absolut. De två sista hålens up-and-downs och speciellt att sätta putten på 18 var väldigt skönt, säger Chris Kirk till touren.

Segerscoren skrevs till tolv under par och genom sin lyckade parputt undvek Kirk ett fyrmannasärspel med Jordan Spieth, Brandt Snedeker och Jason Bohn.

Största besvikelsen var ledarbollen med Kevin Na, Ian Poulter och Charley Hoffman. Na, som var i ledningen, gick två över par och slutade delad tia. Poulter och Hoffman kämpade hela dagen med sina inspel och fick inte i birdieputtarna men de gick båda på par för dagen men det räckte bara till en femteplats för Poulter och en tiondeplats för Hoffman.

Avslutningen av Crowne Plaza Invitational på Colonial var annars en mycket blöt historia och det var inte förrän Chris Kirk började närma sig titeln som solen tittade fram. Det ser han säkert som ett tecken.        


Text: Olof Åsgård • 2015-05-25
FöljaNyheter
Scroll to Top