Jens Dantorp ser fram emot att spela Nordea Masters på hemmaplan. Foto: Peter Larsson/PGA Sweden National

Följa

Dantorp och fansen ska sätta färg på Masters

Han gjorde en säsong på Europatouren. Men åkte tillbaka till Challengetouren. Nu är Jens Dantorp på väg tillbaka till den stora scenen igen. Men först ska han med sin fanclub sätta färg på Nordea Masters.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-05-27 Uppdaterad 2015-05-27

Det märks att det bara är en dryg vecka kvar till Nordea Masters. På PGA Sweden National i Bara utanför Malmö är det mesta klart för att ta emot spelare och den väntade storpubliken.
Jens Dantorp har precis kommit hem till Skåne från Österrike med en fin andraplacering i Challenge Tour-tävlingen Kärnten Open och nästan 200 000 kronor i bagaget.
– Just nu är jag sexa på CT-rankingen. Målet är att komma i topp-15 så att jag får kortet till Europatouren nästa år. Förra gången jag fick spela på ET tog jag mig in via kvalet vilket ger en sämre kategori än om man kvalar via Challenge Tour, säger Jens

Dantorp är en spelare med utpräglad vinnarskalle.
Han är dessutom extremt träningsflitig.
– När jag inte tävlar tränar jag mellan fyra till sex timmar per dag. Nästan alltid håller jag till på PGA National, min hemmabana numera. Här finns både bra träningsmöjligheter och dessutom är det lätt att komma ut på banorna.

Eftersom Jens har reumatism i ryggen står han ständigt på medicin.
– Men det är inget som besvärar mig längre. Det var värre innan jag fick rätt diagnos och rätt sorts medicin.

 

I samband med Nordea Masters förra året försökte han lägga om svingen. Men det gillade inte ryggen.
– Nej, då fick jag problem. Nu har jag gått tillbaka till den gamla och allt känns bara bra. Jag tycker att jag är stabilare i år. Dessutom har jag tillsammans med min tränare, Jonas Edlund, jobbat mycket med den mentala biten. Tidigare var jag alltför aggressiv, speciellt i medgång. Nu försöker jag vara med cool, utan att för den skull bli likgiltig.

Förra årets Nordea Masters inledde Jens Dantorp strålande med en 66-rond. Han följdes av sin egen fanclub, som jublade åt alla bra slag.
– Men jag höll inte hela vägen. Sista ronden var jag fem över, det var inte lika roligt. I år är målet att prestera fyra bra varv och komma lite högre upp i resultatlistan, fortsätter Jens, som fått ett wild card till tävlingen.

Det är inte bara Jens Dantorp som har hittat formen så här lagom till Nordea Masters. Fjolårsvinnaren Thongchai Jaidee var med i tätstriden av BMW PGA Championship på Wentworth där Peter Hanson avslutade med en fin 69:a.
Och på lördag landar tävlingens stora affischnamn, Henrik Stenson, på svensk mark…


Text: Tommie Gustavsson • 2015-05-27
FöljaNyheter
Scroll to Top