Henrik Hilford Brander och Caroline Hedwall har samarbetat många år, nu tar de nästa steg. Foto: Getty Images

Följa

Caddien blir manager

Caroline Hedwall har skaffat sig ny manager. Nu är fokus på att hitta bra sponsorsamarbeten hemma i Sverige.

Text: Karin Klarström • 2015-05-19 Uppdaterad 2015-05-19

Caroline Hedwall och Henrik Hilford Brander har känt varandra sedan juniortiden. De har spelat JSM tillsammans, tränar båda på Barsebäck och för ett och ett halvt år sedan gick han caddie åt henne under Solheim Cup i Colorado.

Nu tar de nästa steg i samarbetet när han blir hennes manager.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska kallas, “sponsorship manager” står det på visitkortet, men manager är väl ett bra ord, säger han.

De har diskuterat detta under ett halvårs tid, eftersom Hedwall inte haft en manager sedan hon och Johan Elliotts Sportyard gick skilda vägar för ett år sen. Men nu är det dags.

– Jag vill jobba med någon som känner mig och vet vad jag står för, och kan hjälpa mig med att jobba mot svenska företag och sponsorer, säger Caroline Hedwall.

Hon spelar på LPGA men har hemmabasen i Helsingborg vilket betyder att hon är hemma i Sverige oftare än de andra LPGA-svenskorna. Det är en fördel när det gäller att bygga relationer med framtida sponsorer, tror hon.

– Det är väldigt mycket svårare på damsidan, och sen känns det som att intresset för golf har gått ned generellt bland svenska företag, säger Hedwall.

Men hon tror att det går att hitta bra samarbeten på sikt.

Ett första steg är att visa upp henne mer än idag. En ny hemsida är på gång och hon har skaffat Instagramkonto (carrohedwall).

– Syns man inte så finns man inte.  Det handlar om att skapa ett “brand” och paketera henne, berätta vem hon är och var hon finns, säger Henrik.

Hedwall har ingen brådska, men känner att hon vill jobba med någon hon känner väl. Annars fokuserar hon just nu mest att hitta tillbaka till sitt spel. Efter skadan för ett år sen har hon haft lite problem – hennes tuffaste tid hittills i karriären. Bitarna faller inte på plats, men hon känner att det är på rätt väg.

– Jag slår bollen riktigt bra, men knyter inte ihop säcken. Puttningen har strulat generellt, även om jag tyckte jag var på G ett tag. Men man brukar ju säga att det ska gå sämre innan det kan gå bättre, så det handlar bara om tålamod, även om det är frustrerande.

Nu är hon hemma i Sverige i två veckor innan hon åker över till Kanada och Manulife LPGA Classic.

Henrik Hilford Brander – som också är proffs – fokuserar däremot på att kvala till British Open och senare i höst ta sig an kvalet till Europatouren. 


Text: Karin Klarström • 2015-05-19
FöljaNyheter
Scroll to Top