Karlstads Per Barth har haft en drömvecka med dubbla hios kryddade med en albatross Foto: Christer Höglund

Följa

Barths magiska vecka

Han är Sveriges svar på spanjoren Miguel Angel Jimenez.Karlstads Per Barth har gjort två hole-in-ones och en albatross på tre dagar.

Text: Martin Strömberg • 2015-05-28 Uppdaterad 2015-05-28

Barth befinner sig just nu i Danmark och spelar Kitchen Joy Championship på Fyn. Men hela den här magiska historien började för tre dagar sedan då Per Barth hemma i Karlstad gjorde sitt livs första hole-in-one på Karlstads slopade par tre-bana då han hålade en järnnia från 146 meter.

Under gårdagens pro-am höll sig 28-åringen kvar i zonen och satte en järnsexa på det knappt 200 meter långa tionde hålet och efter att ha spelat golf den största delen av sitt 28-åriga liv utan att lyckas med något hio gjorde Barth alltså två ess på två dagar. Ungefär som Miguel Angel Jimenez på ET, men Barth bättrade spanjoren redan dagen efter.

– Helt galet. Kennegård sa till mig i går att “Nu kommer du säkert att sätta något slag till inom kort”, och tydligen är det så när man börjar sätta något så kommer det fler, säger Barth till Svensk Golf.

Och under dagens inledningsvarv på H.C Andersen golf på Fyn slog han till igen. På det 490 meter långa tolfte slog han en perfekt drive och en järnåtta från 167 meter rakt i hål för en albatross. Då hade han dessutom petat i en futtig eagle på nionde.

– Det var en perfekt åtta i lite sida-medvind som sidbajtade lite och gick i. Fantastiskt roligt men jag fick ett par treputtar i nacken på vägen hem istället.

Det var Barths andra albatross i karriären.

Många känner säkert igen namnet och för fem, sex år sedan var Per Barth en av de mest lovande unga svenskarna. Efter ett par tuffa säsonger valde han för två år sedan att göra en nysatsning och nu börjar spelet se ut som han vill att det ska göra.

– Vi lade upp en fyrapårsplan med målet att ta mig till Europatouren och jag har hela tiden små etappmål och tar det stegvis. Det kan handla om att använda mobilen mindre, att äta rätt eller att försöka lära mig ett nytt språk under resdagarna denna säsongen. Försöka må bättre helt enkelt.

Efter första dagen på Fyn ligger Barth delad tvåa på fyra under par, en placering han delar med en annan svensk, Oscar Hertzberg.

Svenskduon är två slag bakom dansken Martin Amtkjaer.


Text: Martin Strömberg • 2015-05-28
FöljaNyheter
Scroll to Top