Europalagets kapten Carin Koch visar delar av kollektionen under LET:s mediadag i England. Foto: LET

Följa

Solheim Cup-lagets nya kläder

I september är det dags för de europeiska och amerikanska lagen att kämpa om kristallpriset i Solheim Cup. Så här kommer Europas matchdräkter att se ut.

Text: Sylvia Luther • 2015-04-29 Uppdaterad 2015-04-29

Europalagets kapten Carin Koch är intresserad av mode själv och har varit med på planeringsstadiet av årets tävlingsdräkter och fått tycka till om färger och modeller. Klädbiten är bara en av många detaljer som ska tas beslut om till matchen på St. Leon Rot Golf Club i Tyskland. Det är svenska företaget Abacus som tagit fram kläderna till Europas spelare och andra i organisationen.

– En av de viktigaste delarna i att vara kapten är att se till att spelarna känner sig så bekväma som möjligt på banan så att de kan koncentrera sig på spelet. Jag vet av egen erfarenhet och efter att ha pratat med medlemmar i tidigare Solheim Cup-lag att kläderna har varit fantastiska de senaste fyra tävlingarna och jag är säker på att de blir fantastiska i år igen, säger Carin Koch i ett pressmeddelande.

Bild 1114696

Kläderna uppifrån och ner visar fredagens, lördagens och söndagens spelställ. Foto: LET

Tävlingen går i höstklimat och som vanligt tas outfits fram för alla pontentiella väderleksutsikter – korta och långa byxor, kortärmat och långärmat, kjolar och vind- och vattentäta plagg.

Solheim Cup avgörs 18-20 september, Europa är titelförsvarare efter segern i USA 2013. 


Text: Sylvia Luther • 2015-04-29
FöljaNyheter
Scroll to Top