Justin Rose vann Zurich Open of New Orleans på TPC Louisiana. Foto: Getty Images

Följa

Rose vann – Jacobson spurtade sista dagen

Justin Rose vann Zurich Open of New Orleans. Vinsten var engelsmannens första i år och han fortsätter att visa god form. Freddie Jacobson blev bäste svensk i tävlingen som kantats av oväder, oönskade treputtar och sunt förnuft av Ben Crane.

Text: Olof Åsgård • 2015-04-27 Uppdaterad 2015-04-27

Zurich Classic of New Orleans

Bild 1114684

Speldatum: 23–26 april, 2015

Spelplats: TPC Louisiana, New Orleans. 

Par: 72

Längd: 7 399 yards (6 765 m)

Vinnare: Justin Rose (–22) 

Prissumma: 6 900 000 US Dollar

Svenskar i fältet:

D28. Freddie Jacobson, –14, 68, 71, 69, 66

D36.Carl Pettersson, –12, 72, 66, 69, 69 

MC. Jonas Blixt, –3, 74, 67

MC. David Lingmerth, +3, 73, 74

Resultat

Läs också: 

Rond 1: Träffade sju greener – gick fyra under par

Rond 2: Fint spel av Pettersson i New Orleans

Rond 3: Stormigt värre i New Orleans

Freddie Jacobson slutade delad 28:a efter 66 slag på finalvarvet. Det var hans bästa rond i Zurich Open. Han inledde tävlingen med att utöka sitt puttrekord på första varvet. Men redan på första hålet under andra varvet – bröts sviten.

Fram till det hålet hade Freddie Jacobson 542 raka hål utan en treputt. Svensken lät inte treputten påverka honom utan spelet blev bara bättre. Han gick totalt 14 under par, åtta slag efter vinnaren Justin Rose.

Rose låg delad etta inför sista varvet, men spelade bättre och var rakare från tee än australiensaren Jason Day som också låg i ledning inför finalronden.

Rose gick precis som Jacobson, sex under par. Och vann med ett slag före tvåan Cameron Tringale. Segern i Zurich Open är Justin Rose sjunde på PGA-touren och nu har han vunnit minst en tävling varje år, sex år i rad.

– Jag slår inte bollen hundraprocentigt men spelar ändå på en hög nivå just nu. Och jag vet vart mina missar tar vägen, lite till höger. Jag har spelat den här tävlingen många gånger och känt för varje år att jag kommit närmare och närmare segern och jag har skämtat med Zurich-killarna att det här är min femte major. De har blivit väldigt nära vänner till mig, alla segrar är sköna men att dela en vinst med vänner är fantastiskt, säger Zurich-sponsrade Justin Rose till touren.

Carl Petterson spelade också bra under helgen och slutade på 36:e plats, totalt 12 under par.

Zurich Open på TPC Louisiana bröts vid flera tillfällen på grund av oväder och mörker. På lördagen tvingades spelare och publik att vänta i över fem timmar innan spelet kunde återupptas.

En av tävlingens höjdpunkter skedde i fredags då Ben Crane såg sin chans att korta ner det sjätte hålet (se klippet nedan). När spelarna på närliggande 12:an var utom fara kom Crane fram till att det är kortare att spela rakt mot hål än längs sexans dogleg. Det blev par för Crane som slutade 56:a i tävlingen.

Bild 1114683

LPGA: ”Tuff dag på jobbet”
CT: Söderberg nia i Madrid
ET: "För många treputtar"
Seger i USA för Marcus Kinhult

Text: Olof Åsgård • 2015-04-27
FöljaNyheter
Scroll to Top