Kanske får Miguel Angel Jimenez notera sin 22:a seger på Europatouren på svensk mark. Foto: Getty Images

Följa

Heta namn till Sverige

Stenson är det stora affischnamnet i årets Nordea Masters. Men han får tufft motstånd när startfältet vässas med nya namn, som återvändande Miguel Angel Jimenez.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-04-02 Uppdaterad 2015-04-02

– Det har gått lättare att få hit spelare i år. Spelarna tyckte om tävlingen förra året och gillade dessutom banan som de tyckte växte hela tiden, säger Claes Nilsson, på Lagardére – där han är den håller kontakten med tourspelarna.

Bland spelarna som redan är klara märks fjolårsvinnaren Thongchai Jaidee, Miguel Angel Jiménez, Alex Norén, Victor Dubuisson, Torbjörn Olesen, Thomas Björn, Rafa Cabrera-Bello och Stephen Gallacher.

– Dessutom har Ross Fisher och Nicolas Colsaerts anmält sitt intresse, fortsätter Claes Nilsson, som åker till US Masters för att bland annat se om det finns ytterligare namn för den svenska stortävlingen.

– Men vi jobbar inte för att få några amerikanska stjärnor. Vi vill ha ett starkt startfält av spelare från Europatouren.

Henrik Stenson kommer i alla fall laddad inför Nordea Masters, en tävling han aldrig vunnit, men varit nära många gånger. Henrik hoppar nämligen över PGA-Mästerskapet på Wentworth innan Nordea Masters.

– Wentworth finns inte i mitt schema. Den tävlingen går två veckor innan Nordea Masters, däremellan går Irish Open. Jag kan inte resa mellan USA och Europa hur ofta som helst, säger Henrik, som kommer till Sverige innan Nordea Masters med familjen för att tillbringa en del av sommaren

I samband med årets Nordea Masters, som spelas den 4-7 juni, firar både Danmark, den 5 och Sverige den 6 juni, nationaldag.

– Det blir festligt med både många danska och svenska flaggor, fortsätter Claes Nilsson. Dessutom blir det lite kunglig glans över pro-am-tävlingen där Prins Daniel ska vara med.

Lagardére utlovar dessutom bättre faciliteter för publiken, både när det gäller läktare och serveringar.

Mastersbanan, Lakes Course på PGA National i Bara, utanför Malmö, kommer också att se lite annorlunda ut. Över 300 stora träd har planterats på strategiska platser för att skapa bättre inramning.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-04-02
FöljaNyheter
Scroll to Top