Brooke Henderson, 17 år, leder LPGA-tävlingen i San Francisco efter två varv. Foto: Getty Images

Följa

Hedwall trettonde i San Francisco

Caroline Hedwall är fortsatt bästa svenska i Swinging Skirts LPGA Classic som efter två dagars spel leds av 17-åriga kanadensiskan Brooke Henderson.

Text: Olof Åsgård • 2015-04-25 Uppdaterad 2015-04-25

Swinging Skirts LPGA Classic

Bild 1114650

Speldatum: 23–26 april, 2015

Spelplats: Lake Merced GC, San Francisco.

Aktuell ställning

Hedwall gick på par andra varvet och är fortsatt totalt tre under par i tävlingen på Merced utanför San Francisco. Hon fortsätter att göra många birdies, fyra stycken andra dagen, men blandar som vanligt med bogeys.

Glädjande är att hon inte haft några katastrofhål hittills i tävlingen och hon har hållit sig på fairway från tee. Hedwall har träffat 20 av 28 fairways och ligger på en delad trettondeplats inför helgens spel.

Anna Nordqvist gick dessvärre två över par och föll från nionde- till en 30:e plats, totalt ligger Nordqvist på par.

Pernilla Lindberg, 72 slag i dag, missade dessvärre kvalgränsen, som drogs vid fem över par. Lindberg fick ingen vidare start i tävlingen och började med 78 slag, sex över par och missade kvalgränsen med ett slag.

Efter andra dagen blev det dubbelt tronskifte. Världsettan Lydia Ko tappade ledningen och tävlingen fick en ny ledare – 17-åriga kanadensiskan Brooke Henderson som samtidigt blev världens bästa 17-åring eftersom Lydia Ko fyllde 18 år på fredagen.

Ko, som spelade med Anna Nordqvist de två första dagarna, gick på par andra varvet och ligger femma, fyra slag efter Henderson som slog till med en 65-rond.

– Den här banan är svår och förhållandena ännu svårare. Man måste verkligen tänka sig för var man placerar sig på greenen och det har jag fokuserat mycket på. Jag lyckades och tog till vara på mina chanser, sa Brooke Henderson på sin presskonferens.

Efter ronden fick hon även frågor om sin unga ålder.

– Jag är glad att jag blev proffs och jag var redo för det. 17 år är ungt, men om man tittar på Lydia Ko, Lexi Thompson och Jessica Korda så är det stora namn som har klarat av det.

PGA: Sju greenträffar – gick fyra under par
ET: Norén klättrade i Shanghai

Text: Olof Åsgård • 2015-04-25