Följa

Häftig juniortävling under Masters

150 juniorer får chansen att tävla i närspel i samband med Nordea Masters på PGA National i Skåne. Vinnarna får sedan delta i den officiella prisceremonin.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-04-21 Uppdaterad 2015-04-21

– Vi drog igång det här evenemanget redan förra året, säger Mikael Wahllin på företaget Promas, som står förr arrangörskapet tillsammans med PGA, SGF, Lagardère och PGA National.

– Förra året körde vi en dag. I år kommer vi nog att utöka till två. Vi räknar med 150 deltagare i åldern 7 till 21 år.

Närspelstävlingen avgörs på Academy Course. Dessutom står puttning och chippning på programmet. Tävlingen är indelad i två klasser, en för pojkar och en för flickor.

– Det här är ett bra tillfälle att integrera ungdomarna med proffsen. Dessutom får juniorerna upp ögonen för hur viktigt det är att träna närspel, fortsätter Mikael Wahllin, som tidigare med stor framgång jobbat med Delsjö GK:s tjejsatsning.

Arrangemanget Junior Shortgame Invitational drivs helt utan vinstintresse.
– Deltagarna betalar 100 kronor och då ingår entrén till Nordea Masters. Plus att alla pengarna går tillbaka till prisbordet. Pristagarna får sedan gå upp på 18:e green tillsammans med proffsen och motta sin priser.

Den som vill vara med i tävlingen kan kolla Min Golf i början på maj. Där kan man anmäla sig fram till några dagar före arrangemanget.

– Men det är först till kvarn som gäller. I och med att vi har med PGA som samarbetspartner räknar vi med att en del instruktörer kommer med egna grupper.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-04-21
FöljaNyheter
Scroll to Top