Aphibarnrat firar sin andra ET-seger. Den första kom i 2013 års Maybank Malaysian Open. Foto: Getty Images/Stuart Franklin

Följa

Aphibarnrat vände i Kina

Golfvärlden bjöds på en imponerande arbetsseger när Kiradech Aphibarnrat tog hem Shenzhen International i särspel.

Text: Eric Franzén • 2015-04-19 Uppdaterad 2015-04-19

Shenzhen International

Bild 1114601

Speldatum: 16–16 april 2015

Spelplats: Genzon GC, Shenzhen, Kina.

Segrare: Kiradech Aphibarnrat 

Prissumma: 2 500 000 US Dollar

Aktuell ställning
Race to Dubai

Ett hackande långt spel. Inget direkt flyt i puttningen. Allmän frustration. Så löd diagnosen för Kiradech Aphibarnrat under första delen av sista nio där Thailändaren höll på att spela sig ur segerstriden. Ledningen gled ur hans händer med bogeys på hål 12 och 16, samtidigt som hemmaspelaren Hao-Tong Li lyckades sätta ribban på komfortabla tolv under par. 

Kiradech grävde dock djupt och lyckades skaka fram den skärpa som resulterade i en viktig eagle på 17. När putten för birdie och seger strax efter smet utanför hål på 18 väntade ett särspel mot Li, som Aphibarnrat kunde inleda med ett mentalt övertag.

När Thailändaren åter ställde sig framför en något kortare upprepning av den tidigare birdieputten väntade karriärens andra seger på Europatouren bara någon sekund framåt i tiden.

– Jag hade chans att vinna under första 72 hålen, men särspelsputten är den bästa jag har satt i hela mitt liv, säger Kiradech Aphibarnrat till Europatourens webbplats.

–  Jag har haft en kämpig period där jag förlorat min tränare (som avled i december 2013) och även bytt utrustning. Så jag har genomgått en del omvälvande förändringar sedan 2013, då den förra segern på Europatouren kom.

Kristoffer Broberg såg ut att kunna närma sig tätstriden efter en eagle på det nionde hålet. Men Haninge-spelaren kom aldrig lägre än två under för dagen. Bakre nio utmynnade i en mer svårjobbad historia där Kotte till slut tappade två slag mot par. 72-ronden räckte i slutänden till en delad 22:a plats på par för tävlingen. 

Övriga svenska resultat:
d34, -4 Niclas Fasth
d44, -2 Alex Norén
d47, -1 Magnus A Carlsson
d56, +4 Johan Carlsson


Text: Eric Franzén • 2015-04-19
FöljaNyheter
Scroll to Top