Spieth vill bli tangera Bernhard Langers bedrift från 1985 och följa en seger i The Masters med vinst i RBC Heritage Foto: Getty Images

Följa

Allt eller inget för Spieth

Riktigt aggressivt spel. Så lyder Jordan Spieths recept för att försöka sätta press på ledande Troy Merritt.

Text: Eric Franzén • 2015-04-19 Uppdaterad 2015-04-19

RBC Heritage

Speldatum: 16–16 april 2015

Spelplats: Harbour Town Golf Links, Hilton Head, South Carolina.

Titelförsvarare: Matt Kuchar

Prissumma: 5 900 000 US Dollar

Aktuell ställning

FedExCup

Efter fredagens 61:a svävade ett stort frågetecken över Troy Merritts huvud inför utslaget på Harbour Towns första tee. Det svar som några timmar senare lämnades på 18:e hålets green stavades 69 slag och fortsatt ensam ledning i RBC Heritage. 

När jakten på karriärens första seger på PGA Tour återupptas under söndagen har 29-åringen tre slags försprång ned till Matt Kuchar, Brendon Todd och Kevin Kisner.  

– Jag kan bara gå ut och ta ett slag i taget. Det var riktigt bra att spela med Matt Kuchar idag. Han är ett riktigt stöd och vill att det ska bra för dig. Givetvis vill han slå dig, men genom att spela bra, säger Troy Merritt.

Jordan Spieth lyckades ta in ett slag på Merritt i och med lördagens 68:a. Masters-segraren delar åttondeplatsen på nio under par och kommer att starta sista dagen fem bakom Merritt.

– Jag kommer att spela riktigt aggressivt i morgon, eftersom jag inte har något att förlora. Om det inte fungerar och jag går på par eller liknande har jag fortfarande en bra svit i ryggen från de föregående tävlingarna. Och om jag slår bollen som jag vill finns det möjlighet att vara med och kämpa om det i morgon, säger Jordan Spieth. 

Svenska placeringar:

d37, Fredrik Jacobson -4 (70 slag under lördagen)

d43, Carl Pettersson -3 (69 slag under lördagen)


Text: Eric Franzén • 2015-04-19
FöljaNyheter
Scroll to Top