Följa

Tävlingar året runt på Nordea Tour

Nordic Golf League och Nordea Tour växer med ytterligare två tävlingar. Och säsongsstarten för 2016 blir redan i november.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-03-26 Uppdaterad 2015-03-26

– Det är Norge som kommer att arrangera två tävlingar på Costa del Sol i Spanien, en i november 2015 och en i januari 2016. Det innebär att säsongsstarten sker 1 november och att vi får tävlingar i princip året runt, säger Mikael Sorling, vd för Nordea Tour.

Sverige och Nordea Tour arrangerar redan två tävlingar i Spanien i februari och danska Eccotouren två i mars månad. Dessutom spelas NT-tävlingen Black Mountain Invitational i Thailand i april innan säsongen startar på hemmaplan med Fjällbacka Open 11-13 maj.

– Det är naturligtvis bra att vi kan erbjuda våra spelare fler tävlingar, speciellt när vi inte har säsong här hemma i Sverige, fortsätter Mikael Sorling.

Men det är inga tävlingar för damerna vid den tiden. Varför?
– Vi måste jobba på sikt och få in fler tjejer i golfen så att vi kan fylla startfälten. Det är i alla fall bra att vi har sju av 15 LETAS-tävlingar i Norden i år. Det är en utmärkt språngbräda för damerna att ta sig vidare ut på Europatouren.

I år kommer tio av Nordea Tours tävlingar att sändas live på webben med sammandrag på Viasat och golf.se play. Det är bra för arrangörsklubbarna eftersom det blir lättare att sälja ett event om det visas i tv, enligt Sorling.

Från spelarhåll har det framförts önskemål om att höja statusen och prispengarna i några av Nordea Tours tävlingar.

– En god tanke. Men det är inte så enkelt att hitta klubbar som är villiga att satsa pengar i den omfattningen. Redan nu märker vi att arrangörerna allt oftare har behov av central hjälp, säger Mikael Sorling.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-03-26
FöljaNyheter
Scroll to Top