Camilla Lennarth spelade hem Allianz Ladies Slovak Open i juni 2014. Foto: Getty Images/Matt Roberts

Följa

Svenskor långt ifrån täten i Marocko

Camilla Lennarth stod för dagens bästa blågula runda. Men upp till ledande Gwladys Nocera skiljer det nio slag.

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-27 Uppdaterad 2015-03-27

Lalla Meryem Cup

Bild 1114201

Datum: 26-29 mars

Bana: Golf de L’Ocean, Agadir, Marocko

Titelförsvarare: Charley Hull, England

Prissumma: 450 000 euro

Rond ett:

Louise Friberg bästa svenska

Aktuell ställning

Race to CME Globe

För den breda massan slog Camilla Lennarth igenom med dunder och brak under British Open 2013. Från ingenstans gjorde Major-debutanten sitt livs runda på klassiska St Andrews Old Course och noterades för fantastiska 66 slag. Den samlade världspressen kliade sig i huvudet och frågade sig unisont – vem tusan är den där Camilla Lennarth? 

De hann knappt få svaret på sin fråga innan svenskan försvann från leaderboarden lika snabbt som hon tagit sig dit. På mindre än ett dygn sjönk hon från sensationell ledning till missad kvalgräns, efter sin mardrömslika 82:a under varv två. 

Kollapsen hade kunnat knäcka även den bästa, men Camilla Lennarth är gjord av hårt virke och har istället dragit lärdom av skräckupplevelsen. Och 2014 fick hon för första gången uppleva hur det är att höja segerpokalen mot skyn i Europatour-sammanhang, då hon spelade hem Allianz Ladies Slovak Open på -11, fyra slag före tvåan Melissa Reid.

Den här säsongen har startat lite halvknackigt för Fågelbro-talangen som klarat en av tre kvalgränser innan veckans tävling i Marocko. Och när den inledande 73-rundan följdes upp med bogey redan på första hålet under varv två, befarade man att det skulle bli ännu en tävling där 26-åringen fick följa de avslutande två varven vid sidan av.

– Jag ska slå ut med min trätrea och träffar den längst ut på tån så bollen lyfter knappt över marken och stannar redan efter 80 meter. Helt chockad har jag istället 170 meter kvar till flaggen istället för 80 som jag hade räknat med, säger Camilla Lennarth till Svensk Golf. 

Men Camilla är som bekant inte spelaren som viker ner sig i första taget. Istället för att stressa upp sig själv fortsatte hon mata på systematiskt ute på banan och staplade par på varandra även om spelet hackade en aning. innan belöningen kom på sjunde hålet där dagens första birdie kritades i scorekortet. Det var dock efter en missad kort birdieputt på nian som spelet lossnade på allvar. 

– Det var vändningen för mig, jag tände till rejält efter den missen. Det var som att jag sade till mig själv att nu får jag skärpa mig. 

Attackspelet belönades med nya ringar i kortet på både tian och 13:e hålet, något som resulterade i fina 69 slag för dagen. 

– Sista tiden har jag haft problem med slagen och släpp ut dem till höger. Men denna vecka är slagen bättre än på länge, då är puttningen inget vidare istället. Det är svårt att fajtas med toppen om man inte lyckas dra i några lite längre puttar när man som jag träffar mycket greener och ger mig själv rimliga chanser att göra birdies. 

Bästa svenska efter två rundor är Lina Boqvist som följde upp gårdagens 71:a med en fin 69:a efter att ha inlett rundan med två raka birdies. På minus ett parkerar Rebecca Sörensen, som varit säkerheten själv från tee till green så här långt. 

– Med tanke på hur tajta de sista nio hålen är har det känts bra att kunna slå avslappnat på dessa hål, säger Rebecca Sörensen till Svensk Golf.  

På hennes 17:e hål för dagen (åttan) kom dagens enda dåliga utslag. Och det straffades rejält i och med att bollen fastnade i en palm (!) och göteborgskan fick droppa sig fri. Efter att ha slagit tredjeslaget ner i greenbunkern, svarade 28-åringen för en stark up and down för att rädda bogeyn med en tvåmetersputt. 

– Tanken slog mig där och då att mitt spel var alldeles för bra att ligga på gränsen till att klara cutten. Därför var det extra skönt att dra i bogeyputten och av bara farten avslutade jag med en birdie.

Lynn Carlsson (71) och Emma Westin (74) ligger båda två över par. Sista svenska att klara cutten var Louise Friberg (75) som får ställa väckarklockan i gryningen imorgon för att förbättra sina +4. 


Text: Daniel Eriksson • 2015-03-27
FöljaNyheter
Scroll to Top