Det var nog mer än en åskådare som blev yr i bollen av att stirra på Kevin Nas spektakulära tröja. Foto: Getty Images/Christian Petersen

Följa

Stjärnorna varvar upp inför US Masters

Om två veckor smäller det på Augusta National. Det märks på leaderboarden under Valero Texas Open där det är stjärntätt i toppen.

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-27 Uppdaterad 2015-03-27

Valero Texas Open

Bild 1114207

Datum: 26-29 mars

Bana: TPC San Antonio Oaks Course, Texas, USA

Titelförsvarare: Steven Bowditch, Australien

Prissumma: 6 200 000 dollar

Rond ett:

Big Phll på rätt väg igen

 

Aktuell ställning

Att det snart är dags för årets första Major på Augusta National räcker det med att kika på leaderboarden från Valero Texas Open för att förstå. US Masters är mindre än två veckor bort och det är nu de stora kanonerna börjar visa sig på allvar efter att ha slipat på formen under de senaste månaderna. 

Phil Mickelson har inte vunnit en turnering sedan han lade händerna på den åtråvärda pokalen The Claret Jug under British Open 2013 framför ögonen på Henrik Stenson, men spelet på TPC San Antonio vittnar om att formen är i antågande inför hans favorittävling på Augusta.

Hans inledande 70-runda följdes upp med en 72:a, efter att ha krånglat till det för sig på hål 6 där Big Phil spred sina bollar över hela spelfältet. Med sina två under par delar han sjätteplatsen med fjolårets FedExCup-segrare Billy Horschel och Zach Johnson, som fick trä på sig Augusta Nationals gröna kavaj efter segern 2007. 

Två slag bättre i resultatlistan återfinns det stora amerikanska framtidshoppet Jordan Spieth som vräkte i fem birdies under fredagens runda. Samma score har den alltid lika glada Kevin Na, som har en hatkärlek till Valero Texas Open efter att ha gjort 16 i på det svåra nionde hålet 2011.  

– Jag har verkligen haft tur med vädret så här långt i tävlingen. Första rundan hade vi verkligen tur då det blåste enormt mycket på förmiddagen, samtidigt som vinden mojnade rejält när vi gick ut efter lunch. Och idag har det varit bra väder att spela i, men det tycks blåsa upp lite igen nu när vi spelat klart, säger Kevin Na till PGA-tourens hemsida.

När det beryktade nionde hålet kommer på tal så spricker Kevin Nas ansikte upp i ett brett leende. 

– Bortsett det hålet brukar jag spela bra här. Det går inte att komma ifrån att jag har en liten historia med mig i bagaget från hål nio, men jag gillar verkligen att spela den här tävlingen. 

Dagens outfit syntes på flera hundra meters avstånd. Det svartvitrandiga tygstycket på överkroppen drog till sig allas blickar under rundan och valet av outfit var ett givet samtalsämne efteråt. 

– Jag sköt 68 med den här spektakulära tröjan idag, så vem vet, jag kanske provar den imorgon också?

Leder tävlingen gör Jimmy Walker, som med sin 67:a hade dagens lägsta runda. Med sina sex under par ligger han ett slag före Aaron Baddeley och Charlie Hoffman som båda delar andraplatsen. 

Bäste svensk är David Lingmerth och han kom tillbaka starkt på hemvägen efter att ha gjort bogeh på åttan och nian. Från att ha kämpat för att klara cutten (+6) pillade han i en biride på så väl tian som 16:e hålet och ligger ändå i ett hyfsat slagläge inför Moving day på plus ett. 

Fredrik Jacobson studsade tillbaka från sin inledande 77:a och gjorde 73 slag varv två, vilket var precis vad som krävdes för att få spela även över helgen. Samma flyt med marginalerna hade inte Carl Pettersson som får packa ihop efter 78-73. Den fjärde och sista svensken – Daniel Chopra – drog sig ur tävlingen efter sin inlednade 80-runda. 


Text: Daniel Eriksson • 2015-03-27
FöljaNyheter
Scroll to Top