TD José Maria Zamora diskuterar med sina medarbetare under den ovädersdrabbade Madeira Island Open Foto: Getty Images

Följa

Madeira Island Open ställs in

För tredje gången i historien ställs en ET-tävling in helt.På fyra dagar lyckades man bara spela 18 hål och nu hoppas man hitta nytt datum för tävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2015-03-22 Uppdaterad 2015-03-22

De kämpade och slet för att få undan vattnet på banan. Men till slut förlorade arrangörerna kampen mot elementen och Madeira Island Open blev annulerad. Två svenskar fanns bland de tio främsta och de vet inte riktigt hur och om de kommer att få någon ersättning för veckans utgifter.

– Ingen vet någontingi dagsläget, säger Jens Fahrbring, till Svensk Golf.

Har du varit med om något liknande någon gång?

– Nej, detta är absolut första gången jag är med om nåt sånt här. Ryktet säger att tävlingen nu kanske ska spelas om nån gång i sommar.

Beslutet togs efter att banan varit helt översvämmad också under söndagen och då väderprognoserna visar på starka vindar och troligen mer regn fattade man beslutet att ställa in helt. Tävlingens TD var naturligtvis besviken men menade att det inte fanns någon annan väg att gå.

– Vi har haft extrem otur med vädret den här veckan men vi hoppas kunna hitta ett nytt datum och visa öns verkliga ansikte, sa José Maria Zamora, TD, som fortsatte:

– Vi vill verkligen visa att detta inte är det Madeira som vi känner. Det är en vacker ö med sol stora delar av året och framförallt är banan en av de vackraste och mest spektakulära på hela ET-säsongen.

Detta är tredje gången i historien som en ET-tävling ställs in. Tidigare har Compaq European Grand Prix, 1998 på grund av dåligt väder och efter terrorattacken i USA i september 2011 ställdes WGC American Express Championship in.

Mikael Eriksson, vår svenske TD på Europatouren ger följande information från insidan.

– Pågår redan diskussioner om att ha tävlingen ett annat datum i år eftersom denna inte räknas då vi bara kunde spela 18 hål. Diskussion om kompensation till spelarna pågår också.


Text: Martin Strömberg • 2015-03-22
FöljaNyheter
Rulla till toppen