Pernilla Lindberg vässar svingen inför ANA Inspiration på Mission Hills. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Lindberg laddar för ANA Inspiration

Pernilla Lindberg är på plats i Palm Springs för årets första major, ANA Inspiration. Hon laddar upp med svingträning och styrketräning och hoppas på bra spel. – Jag sätter aldrig upp ett resultatmål men jag vet att mitt järnspel håller bra klass, säger Lindberg.

Text: Olof Åsgård • 2015-03-31 Uppdaterad 2015-03-31

ANA Inspiration

Bild 1114263

Speldatum: 2–5 april 2015

Spelplats: Mission Hills Country Club, Rancho Mirage, USA.

Par: 72

Längd: 6 769 yards (6 187 meter)

Titelförsvarare: Lexi Thompson

Prissumma: 2 500 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

Caroline Hedwall

Pernilla Lindberg

Anna Nordqvist

Starttider

TV-tider Viasat Golf:

Torsdag 2/4: 18.00 och 00.00

Fredag 3/4: 18.00 och 00.00

Lördag 4/4: 00.00

Söndag 5/4: 00.00

Läs också:

Hoppas på tuff major

“Jag måste glömma de dåliga puttarna”

– Jag trivs här i öknen. Banan är riktigt fin och greenerna är alltid bra. Det kommer bli viktigt att få drivern i spel och hålla den borta från ruffen som jag antar kommer vara riktigt tuff som vanligt. Om jag kan lyckas med det så passar banan mitt spel, säger Pernilla Lindberg till Svensk Golf.

Förra helgen stod Lindberg för en fin bogeyfri 66-runda under andra dagen av KIA Classic och slutade till sist på en delad 50:e plats.

– Jag känner att jag är på rätt väg och på KIA Classic spelade jag bra på tre av varven men puttningen som vanligtvis är min starka sida, var sämre än på många år.

Under uppladdning blir det bland annat några pass på rangen med tränaren Patrik Jonsson som hon också tränade med inför KIA Classic.

– Vi tränade en del i januari och det kändes väldigt bra. Sen tappade jag men efter att jag tränat med Patrik förra veckan så har jag börjat hitta tillbaka till det jag kände i januari.

– Pernilla går stadigt framåt och har förbättrat sin världsranking för varje år sedan hon blev proffs. Förra säsongen hade hon två placeringar bland de tio främsta och jag har stora förhoppningar om att hon ska få ännu fler det här året, sa förbundscoachen Patrik Jonsson till Svensk Golf inför KIA Classic.

Under 2015 har Lindberg, rankad 93:a i världen, klarat kvalgränsen i sex av sju tävlingar och hon har en 20:e plats i Australien Open som bästa resultat.

Förra året blev det en delad 34:e plats på Mission Hills. Och den här gången kommer 28-åringen till en major med ett större självförtroende än tidigare.

– Jag känner mig redo att ta nästa steg. Jag sätter aldrig upp ett resultatmål men jag vet att mitt järnspel håller bra klass och om alla bitar faller på plats så har jag kapacitet för en bra placering. Och man spelar alltid för att få en bra placering, säger Lindberg.


Text: Olof Åsgård • 2015-03-31
FöljaNyheter
Scroll to Top