Anna Nordqvist, rankad 14:e i världen, vill utmana om segern i ANA Inspiration på Mission Hills. Foto: Getty Images

Följa

Hoppas på tuff major

Anna Nordqvist går in i ANA Inspiration med ett hittills stabilt 2015 i ryggen. Nu hoppas svenskan på att det väntar en och annan fostrande smäll på fingrarna utanför fairway i Palm Springs.

Text: Olof Åsgård • 2015-03-31 Uppdaterad 2015-03-31

ANA Inspiration

Bild 1114258

Speldatum: 2–5 april 2015

Spelplats: Mission Hills Country Club, Rancho Mirage, USA.

Par: 72

Längd: 6 769 yards (6 187 meter)

Titelförsvarare: Lexi Thompson

Prissumma: 2 500 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

Caroline Hedwall

Pernilla Lindberg

Anna Nordqvist

Starttider

TV-tider Viasat Golf:

Torsdag 2/4: 18.00 och 00.00

Fredag 3/4: 18.00 och 00.00

Lördag 4/4: 00.00

Söndag 5/4: 00.00

Läs också:

Lindberg laddar för ANA Inspiration

“Jag måste glömma de dåliga puttarna”

Det är dags för årets första major, ANA Inspiration, tidigare Kraft Nabisco Championship. I år har All Nippon Airways tagit över som huvudsponsor men tävlingen spelas i vanlig ordning på Mission Hills i Kalifornien.

Anna Nordqvist är rankad 14:e i världen och har spelat stabilt under hela året, vilket resulterat i tre topp10-placeringar på sex tävlingar. Nordqvists sämsta placering 2015 är 24:e platsen i Coates Golf Championship.

Vad tror du om dina chanser på Mission Hills?
– Jag kommer väl förberedd och är beredd att vara med och utmana övriga fältet. Sen får vi se hur långt det räcker, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Hur laddar du inför tävlingen?
– Jag har samma upplägg som för varje tävling. Jag följer mina procedurer och jag känner mig som sagt väl förberedd och redo. Sen gäller det också att samla energi inför tävlingen, för det är mycket golf som ska spelas. Jag och teamet jobbar med olika saker för att spelet och scoringen ska bli bättre och det känns verkligen som om jag fortfarande utvecklas.

Den 27-åriga svenskan har slutat bland de tio bästa tre gånger på Mission Hills. Förra året blev det en 16:e plats men då tyckte hon inte att banan var tillräckligt utmanande.

– Banan är väldigt vacker och det gör mig på gott humör, precis som att det oftast är bra väder och varmt i öknen. Hålen är utmanande och om ruffen släpps upp, vilket jag hoppas sker i år, så belönas du om du håller dig på fairway. Och det är ju egentligen meningen med spelet.

Varför vill du att banan ska vara så tufft uppsatt med hög ruff?
– Jag tycker att alla majors ska sättas upp tufft för att vara utslagsgivande. Det ställer högre krav på dig som spelare att prestera bra. Breda banor med ingen ruff är mer upplagda för riktiga longhitters. Förra året var det i princip inte mycket ruff alls, vilket också innebar att det var lättare att scora även om du missade fairway, säger Nordqvist.

Med en majorvinst i karriären och mer än en handfull topp10-placeringar i majorsammanhang har Anna Nordqvist stor chans att placera sig högt i resultatlistan. Men det är flera spelare som har spelat bra och jämnt i år. I synnerhet 17-åriga världsettan Lydia Ko som har en seger i år och en sjundeplats som sämsta placering på sex tävlingar.

Vem ser du som favorit till segern?
– Omöjligt att säga, det beror på vem som har hittat spelet bäst just de här fyra dagarna. Jag kan dock säga att jag är väldigt imponerad av Lydia Ko, som i princip går varje runda under par och kanske slår Annikas rekord på flest rundor under par i rad nu i veckan, säger Anna Nordqvist.

Annika Sörenstams rekord är 29 rundor under par i rad. Lydia Ko är just nu uppe i 28 och kan därmed tangera rekordet på torsdag då årets första major, ANA Inspiration, drar igång på Mission Hills. Och på måndagsmorgonen, svensk tid, får vi se vem som segerbadar i “Poppies pond.”

LPGA TOUR: Lindberg laddar för ANA Inspiration

Text: Olof Åsgård • 2015-03-31
FöljaNyheter
Scroll to Top