Hyo Joo Kim höll undan för Anna Nordqvist och de övriga konkurrenterna vid JTBC Founders Cup Foto: Getty Images

Följa

Formbesked av Anna

Bästa scoren sista dagen var ett härligt styrkebevis av Anna Nordqvist.Sydkoreanskan Hyo-Joo Kim vann.

Text: Martin Strömberg • 2015-03-23 Uppdaterad 2015-03-23

JTBC Founders Cup

Bild 1114146

Datum: 19-22 mars

Bana: Wildfire GC, JW Marriott Desert Ridge, Phoenix, Arizona, USA

Titelförsvarare: Karrie Webb, Australien

Prissumma: 1 500 000 dollar

Rond ett:

21 raka för Ko

Rond två:

Jang leder sönderryckt tävling

Rond tre:

Lewis jagar Kim

 

Aktuell ställning

Race to CME Globe

Världsranking

Avslutningsdagens bästa rond lyfte Anna Nordqvist till en fin delad sjätteplats i JTBC Founders Cup. När hon äntligen fick lite utdelning på greenerna kom resultatet och med nio birdies och bara en treputtsbogey på 17:e landade hon på 64 slag. Hon klättrade 27 placeringar sista dagen och fick samtidigt ett rejält kvitto på att stigen hon går på leder åt rätt håll.

– Jag har spelat bra hela veckan men inte fått igång någonting. Andra dagen gick jag fem under par men satte ingenting över en och en halv meter. Jag är glad att det rullade i lite birdies idag och formen känns bra.

Enda plumpen kom på näst sista hålet då utslaget blev kortare än Anna trott. Från framkanten av green slog hon en bra putt men den rann iväg lite efter hål. Sedan fick hon inte i parputten i vinden.

– Jag slog parputten bra men läste den lite fel.

När Anna kom in i klubbhuset på 15 under par hade ledarbollen bara spelat några få hål och med en ganska lättscorad bana fick man vänta och se vad resultatet skulle räcka till. En delad sjätteplats blev svaret. En mer än godkänd tävling av Anna och nästa vecka ska hon försvara sin seger i Kia Classic på Carlsbad i San Diego.

– Jag har tränat väldigt hårt på försäsongen i år och det gjorde jag förra året med. Jag är väldigt spelsugen igen, sa Nordqvist till lpga.com.

Åt segraren 19-åriga, Hyo-Joo Kim gick inget att göra. Hon spelade kanongolf och efter 67 slag sista dagen blev hon 21 under par totalt och segermarginalen till Stacy Lewis blev tre slag.

– Jag är jätteglad. jag fick spela med Stacy Lewis och kände mig som en rookie som ska försöka lära sig av henne. Jag ville bara göra ett bra intryck, sa en lycklig segrarinna.

Bild 1114144

Som inte visade några som helst nerver på banan. Kim avslutade med fem birdies sista åtta hålen och på sina 13 starter på LPGA-touren har hon aldrig varit utanför topp-25. Hon vann Evian förra säsongen men detta var hennes första seger i USA.

Efter en liten incident när Kims boll hamnade nära ett bibo på tionde hålet släppte hennes spänningar. Hon fick ingen fri dropp utan slog slaget uppvaktad av bin, trots att hon tyckte att det var ett obehagligt läge.

– Jag svalde min rädsla och försökte slå mitt bästa slag. Efter det släppte allt även om jag var nervös på sluthålen såklart.

Världsettan Lydia Ko avslutade med 69 slag och delade sjätteplatsen med bland andra Nordqvist.

Karin Sjödin avslutade med 70 slag och på sju under totalt slutade göteborgskan på delad 45:e plats.

Stenson tvåa efter drama
Madeira Island Open ställs in

Text: Martin Strömberg • 2015-03-23
FöljaNyheter
Scroll to Top