Sin första LPGA-tourseger togs efter särspel i KEB–Hana Bank Championship i oktober 2013. Foto: Thananuwat Srirasant/Getty Images

Följa

Amy Yang vinnare igen

Amy Yang drog det längsta strået i den jämna avslutningen av Honda LPGA Thailand. Segern är hennes andra på LPGA-touren.

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-01 Uppdaterad 2015-03-01

Tidigare artiklar

Första rundan: 
“Inget flyt på greenerna”

Andra rundan: 
“Blir full attack i helgen”

Tredje rundan: 
“Frustrerad Lewis i ledningen”

Honda LPGA Thailand

Bild 1113623

Speldatum: 26 februari-1 mars 2015
Spelplats: Siam Country Club Pattaya Old Course, Thailand
Prissumma: 1 500 000 USD.

Slutställning

Finalrundan av inbjudningstävlingen Honda LPGA Thailand blev lika dramatisk som den såg ut att kunna bli på förhand. Med fem spelare inom tre slags marginal var det långt ifrån säkert att världstrean Stacy Lewis skulle behålla sin ledning ända in i mål. 

Hon utmanades framförallt av Amy Yang, som tack vare sina tre birdies på första nio tagit över ledningen in på upploppet. Men när sydkoreanskan svarade för en sällsynt bogey på det knepiga 14:e hålet kontrade Lewis blixtsnabbt med en birdie på samma hål, vilket gjorde att spelarna delade ledningen på 15 under par inför de sista fyra hålen. 

Repliken från Yang kom dock blixtsnabbt. Samtidigt som Stacy Lewis boll letade sig ner i vattnet på 15:e, limmade sydkoreanskan upp sitt inspel för en säker birdie. Den kontringen blev för mycket för amerikanskan som bittert fick krita i en dubbel i scorekortet. Resterande tre hål blev en ren formalitet för Amy Yang, som följde upp förra veckans andraplats i Australien med att vinna tävlingen i Nya Zeeland. 

13-placerade Anna Nordqvists mönster från de tre tidigare rundorna fortsatte även under finalvarvet. Ett näst intill prickfritt spel från tee till green kompletterades med tveksamheter på den mest finklippta delen av spelfältet. 

Det har varit en tuff vecka att få puttarna att gå i hål. Spelet från tee till green har varit fantastiskt och jag skulle nog vilja påstå att jag slagit bollen närmare pinnen i år jämfört med förra året när jag vann tävlingen. Problemet är att utdelningen den här gången varit näst intill obefintlig, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.  

Att Eskilstuna-tjejen är jämnheten själv vittnar hennes 72 hål i tävlingen om. Birdies, par och bogeys om vartannat i resultatraden, som är kliniskt befriad från övriga inslag. 

– Idag försökte jag verkligen hålla tålamodet uppe och jag slog bollen hur bra som helst. Hade jag haft lite flyt hade det kunnat bli riktigt lågt idag. Med facit i hand är jag väldigt besviken även om jag gjorde tre under par. Två greener missade jag totalt och alla inspel utom ett satt inom fem meter från flaggan. 

Nu bär det istället av till Singapore för nästa veckas tävlingen. Sedan väntar en högst välbehövlig vecka hemma i Florida innan västkust-svingen drar igång på allvar. 

– Som regerande mästarinna här i Thailand har det varit mycket åtaganden vid sidan av golfen. Men jag siktar på att vara i toppform lagom till första Majorn i Palm Springs, för jag gillar verkligen den banan. 

Pernilla Lindberg har precis som Anna haft problem att få puttningen att lossna under veckan i Thailand. Men idag var det proppen ur för Bollnäs-tjejen som fullständigt pulvriserade banan under två tredjedelar av sin runda. Efter 13 spelade hål låg 28-åringen åtta under par för dagen. 

– Idag kom birdiemaskinen igång på allvar. Helt ärligt har jag inte spelat jättebra någon av de fyra dagarna egentligen, men idag var puttern riktigt het. Allt gick i kändes det som. Normalt är just puttningen min starkaste sida och hade jag bara puttat normalt hade jag gått under par de övriga tre varven också. 

Men lika snabbt som Pernilla rusade upp på leaderboarden, lika snabbt försvann hon ner igen till en slutgiltig 37:e placering efter att ha avslutat tävlingen fyra över par på de sista fyra hålen. 

– Jag var riktigt arg och besviken när jag klev av 18:e green. Ett par dåliga svingar kostade mig flera slag, eftersom jag missade greenen på helt fel sida vid upprepade tillfällen. Fast å andra sidan är fyra under bra, när spelet inte riktigt stämmer. 

Caroline Hedwall var tredje svenska i tävlingen. För andra dagen i rad gick hon på par, vilket även blev hennes totalscore i tävlingen, något som räckte till en delad 46:e plats.


Text: Daniel Eriksson • 2015-03-01
FöljaNyheter
Scroll to Top