Amerikanen Vincent Phipps höll uppskattade föredrag under GAF:s utbildningsdagar. Foto: John Wammer/GAF

Följa

GAF: ”Kanske den bästa träffen någonsin”

Golf Administratörernas Förening har avslutat sina utbildningsdagar. Omdömet? "Kanske den bästa träffen någonsin".

Text: CM Hellsten • 2015-03-04 Uppdaterad 2019-12-11

GAF:s kanslichef Torbjörn Johansson har vid flera tillfällen varit på världskongressen i USA och fått förmånen att lyssna till Vincent Phipps föredrag om hur man bygger ett varumärke på mer än bara marknadsföring och hur man levererar service och kvalitet.
Mr Phipps föreläsningar har varit så bra att Torbjörn Johansson försökt få amerikanen till Sverige under ett och ett halvt år.
Till slut tackade han ja.
Och gjorde resan från Chattanooga, Tennessee till Tylösand och Halmstad.

Under tre dagar den här veckan har Vincent Phipps delat med sig av sina erfarenheter till GAF:s medlemmar.
När mötet avslutades på onsdagen summerade Torbjörn Johansson sina intryck så här:
– Det ska bli spännande att se vad utvärderingarna säger men alla var otroligt positiva och några tyckte till och med att det här var den bästa träffen någonsin. Vincent Phipps höll ett konkret föredrag med exempel om hur man arbetar med att använda storytelling. I stället för att bara berätta att “vår klubb är så bra för vi fick 200 nya medlemmar” så handlar det om att bygga en story och appellera till hjärtat. Han gav också konkreta verktyg till hur man kan arbeta med konflikthantering och hade med sig två lyssningstester där deltagarna fick träna på hur man lyssnar för att ta tillvara på sin kapacitet. Calle Carlsson (vd för spanska anläggningen Lumine) svarade också för ett uppskattat föredrag.

Torbjörn Johansson lyfte även fram programpunkten där Thomas Ahlberg berättade om vägen genom krisen på Bokskogens GK.
– Klubben gick igenom sitt stålbad samtidigt Thomas gick igenom ett stålbad på det privata planet med sjukdom i familjen. Han bodde fyra veckor på sjukhuset och fick under tiden 3 340 mail fr��n medlemmar som undrade vad som händer på klubben och det upprättades en jourtelefon på klubben (där Thomas var med stundtals från sjukhuset). Allt slutade lyckligt – både för klubben och familjen. Thomas berättade om händelsen oerhört ödmjukt och många hade tårar i ögonen.


Text: CM Hellsten • 2015-03-04
FöljaNyheter
Scroll to Top