I år spelas anrika SM Match på Ullna utanför Stockholm. Foto: Ullna GC

Följa

Touren lyfter trots flera avhopp

Årets Nordea Tour bjuder på många nyheter. Den totala prispotten har ökat. Nya arrangörer, som Ljunghusen och Ullna, har banor som spelarna längtar till. Men tourledningen har fått slita hårt för att få till ett bra program.

Text: Tommie • 2015-02-13 Uppdaterad 2015-02-13

Här är programmet

Nordea Tours spelschema för 2015 Här hittar du alla tävlingar

– Nu ser årets program riktigt bra ut. Men vi fick några sena avhopp på arrangörssidan vilket ställde till en del problem. Men den här veckan fick vi klart med Borås och Österlen. Borås arrangerar en Letas-tävling den 3-5 juli, medan Österlen står som arrangör för en tävling på herrsidan, säger Nordea Tours vd Mikael Sorling.

På herrsidan är Trummenäs i Blekinge, Ullna, Kristianstad, Söderby GK i Uppsala och Ljunghusen nya arrangörer.

– Ullna arrangerar SM Match både för herrar och damer, den  26-28 juni.

Det är ju en tävling med dignitet och att den avgörs i Stockholm på Ullnas ombyggda bana är förstås positivt, fortsätter Mikael Sorling.

– Ljunghusen arrangerar finalen för både herrar och damer i oktober och Kristianstad bjuder in till en spännande pro-am-tävling i september med 600 000 i prispotten.

På damsidan har Sverige kvar sina fyra Letas-tävlingar, (LET Access Series är en undertour till damernas Europatour). Dessa arrangeras av Haverdal i maj, Borås i juli, Sundsvall och Sölvesborg i augusti.

– Det nordiska utbudet av Letas-tävlingar ökar i år eftersom Norge har två och Finland en tävling. Det ser jag som positivt för våra svenska tjejer. De behöver bra motstånd för att utvecklas.

Om man bortser från finalen på Ljunghusen och Match-SM är det bara en tävling, i Örebro i september, som är en ren Nordea Tour-tävling för damerna.

– I dagsläget är bredden på damsidan inte så stor i Sverige.Därför är det viktigt att vi behåller våra Letas-tävlingar. Arrangörerna vill ju ha fulla startfält.

Det ska dock tilläggas att det bara om några år kan ändra sig positivt på damsidan. Årskullarna de närmsta åren  är större och innehåller fler tjejgolfare.


Text: Tommie • 2015-02-13
FöljaNyheter
Scroll to Top