Anna Nordqvist är bästa svenska efter två dagars spel av Honda LPGA Thailand på två under par. Foto: Warren Little/Getty Images

Följa

“Blir full attack i helgen”

Missflytet på greenerna fortsätter för Anna Nordqvist. En delförklaring är den tryckande värmen i Honda LPGA Thailand.

Text: Daniel Eriksson • 2015-02-27 Uppdaterad 2015-02-27

Honda LPGA Thailand

Bild 1113575

Speldatum: 26 februari-1 mars 2015
Spelplats: Siam Country Club Pattaya Old Course, Thailand
Prissumma: 1 500 000 USD.

Aktuell ställning

Tidigare artiklar

Första rundan: 
“Inget flyt på greenerna”

Under torsdagens runda stämde spelet rätt bra för Eskilstuna-spelaren, men puttarna ville inte ramla ner i kroppen. Mönstret upprepade sig under de första nio hålen av fredagens runda, där kopparna stundtals kändes försvinnande små när bollarna vad på väg mot hålet. 

– Ja, vad ska man säga? Jag har haft det tufft på greenerna de här två dagarna. Idag var speeden lite off och jag fick ingenting att gå i trots många bra försök, säger hon till Svensk Golf.

Bogeyn – hennes tredje för dagen – på det långa 18:e hålet (Annas nionde) var givetvis blytung, men innebar samtidigt en vändning i spelet. På hemvägen blixtrade det om Anna Nordqvist, som noterade fyra birdies och fem par innan hon satte sin kråka på Mssscorekortet. 

– Den stora skillnaden sista nio var att jag började limma upp mina järnslag. Så med facit i hand var det fyra ganska enkla birdies och givetvis en skön avslutning att ta med sig inför helgens två avslutande rundor. 

Många av spelarna har poängterat att vädrets makter har en ovanligt stor inverkan på spelet den här veckan. Inte för att det regnar eller blåser på något sätt, utan för att den tryckande värmen i kombination med den höga luftfuktigheten påverkar en mer än vad man tror.

– Det har varit otroligt varmt den här veckan. Jag har haft lite svårt att fokusera hela vägen även om jag fysiskt känner mig rätt pigg. Personligen tappade jag fokus vid några slag första nio och slog två ganska okaraktäristiska järnslag som kostade en hel del.

En som tycks stortrivas i värmen är världstrean Stacy Lewis. Tävlingen har hon lett från första hålet i torsdags, där hon vräkte i en eagle. Även om spelet inte stämde fullt ut för henne, var hon glödhet på greenen där hon bara behövde använda puttern 24 gånger. Riktigt så het var hon inte på greenerna under andra varvet, även om åtta birdies på de avslutande 15 hålen räcker för att leda tävlingen tre slag före koreanskan Amy Yang. Trea är en kvartett av spelare, sex slag före Anna Nordqvist.  

– Nu är det full attack i helgen som gäller. Det finns inget att spara på, avslutar den svenska titelförsvararen.

Caroline Hedwall (76) kunde dessvärre inte följa upp gårdagens fina runda och ligger på par totalt, medan Pernilla Lindberg kopierade sin 73:a från igår och ligger på en delad 51:a plats.

Några som nog tycker det är synd att inget cut dras efter två dagars spel är kommentatorerna för de olika TV-bolagen som sänder tävlingen. Thailändskan Sherman Santhiwiwatthanaphong har inte bara ett namn som inbringar ett fyrsiffrigt poängtal i Alfapet, utan hon har även tävlingens klart lurigaste namn. Med sina +8 totalt har hon dock inget med de mest framskjutna placeringarna att göra…


Text: Daniel Eriksson • 2015-02-27
FöljaNyheter
Scroll to Top