Darren Clarkes senaste seger kom i 2011 års The Open Championship. Foto: Getty Images

Följa

Han leder Europa 2016

Under onsdagen blev det officiellt. Förhandsfavoriten Darren Clarke är Europas näste Ryder Cup-kapten.

Text: Eric Franzén • 2015-02-18 Uppdaterad 2015-02-18

Efter de senaste veckornas intensiva rykten kom till slut den officiella utnämningen. Nordirländaren Darren Clarke blir kapten för det Europeiska laget till Ryder Cup 2016 på Hazeltine National i Minnesota, USA.

46-årige Clarke har deltagit som spelare i sex upplagor av den prestigefyllda lagmatchen och medverkade som vice kapten under fjolårets triumf på Gleneagles.

Jämte Clarke sägs även spanjoren Miguel Angel Jimenez varit aktuell för kaptensrollen till 2016. Men denna duell lär redan tidigare utmynnat i Clarkes favör då 2014-års kapten Paul McGinley, som ingår i den fem man starka panel som ansvarar för valet, slutligen ska ha uttryckt sitt stöd för Nordirländaren.

–Jag är givetvis extremt stolt över att bli vald till Europas Ryder Cup-kapten för 2016. Ryder Cup har varit en stor del av mitt liv och karriär, så att få chansen att leda Europa under nästa år är en stor ära, säger Darren Clarke i en kommentar.

Kaptenen för det nordamerikanska laget väntas tillkännages under nästa onsdag. I början av denna veckan rapporterade dock Golf Channel att Davis Love III redan ska vara klar för denna position.


Text: Eric Franzén • 2015-02-18
FöljaNyheter
Scroll to Top