Världstrean Stacy Lewis jagar karriärens tolfte seger på LPGA-touren – den första sedan juni 2014. Foto: Thananuwat Srirasant/Getty Images

Följa

Frustrerad Lewis i ledningen

Fältet i Honda LPGA Thailand packas ihop inför söndagens avgörande. Leder gör världstrean Stacy Lewis, tätt följd av en kvartett utmanare.

Text: Daniel Eriksson • 2015-02-28 Uppdaterad 2015-02-28

Tidigare artiklar

Första rundan: 
”Inget flyt på greenerna”

Andra rundan: 
”Blir full attack i helgen”

Honda LPGA Thailand

Bild 1113597

Speldatum: 26 februari-1 mars 2015
Spelplats: Siam Country Club Pattaya Old Course, Thailand
Prissumma: 1 500 000 USD.

Aktuell ställning

Spelarna fick kämpa sig igenom ytterligare en dag med tryckande värme och hög luftfuktighet under den tredje rundan av Honda LPGA Thailand. Stacey Lewis – ledarinnan efter de första två dagarnas spel – tycktes märkbart störd av de tuffa yttre förutsättningarna under inledningen av tredje varvet, då birdie-fyrverkeriet från fredags runda tycktes som bortblåst. Istället spred amerikanskan bollarna på ett sätt som man sällan ser henne göra. 

– Det kändes som jag var precis över hela banan idag. Speciellt under de första sex hålen, som var riktigt katastrofala. Sedan blev det som tur var lite bättre allt eftersom, kommenterar världstrean sin runda till LPGA-tourens hemsida. 

Hennes besvikelse bottnar i fyra bogeys under de sex första hålen, vilket kan jämföras med de två tidigare hon gjort under de första två varven. 30-åringen tappade ledningen i tävlingen, men återtog snabbt kommandot med en birdie på 13:e följt av en eagle på det småluriga 15:e hålet. Trots en dålig bogey på det avslutande par fem-hålet får hon gå ut i ledarbollen under finalvarvet med sina 13 under par. 

– Att jag fortfarande är i ledningen är väl det enda som är positivt med dagens runda.

Med fem spelare inom tre slags marginal är det upplagt för en spännande avslutning av tävlingen, där ledarinnan jagar sin 12:e seger på touren, den första sedan Walmart NW Arkansas Championship i juni förra året. 

– Till den här säsongen har jag tvingats byta golfboll och jag har testat varenda boll på marknaden känns det som. Och det tar lite tid att vänja sig vid en ny boll-modell när man väl byter. Den här nya går lite längre än de jag är vana vid, speciellt i den här värmen.

Titelförsvararen i inbjudningstävlingen Honda LPGA Thailand – Anna Nordqvist – fortsätter att förbättra sig lite grann för varje rond som går. Med sina 72-70-69 ligger hon på delad 15:e-plats fem slag under par. De två tidigare rundorna har hon brottats en del med sin putter, men idag behövde Eskilstuna-tjejen enbart använda sin putter 27 gånger.

– Det var tuffare pinnplaceringar än tidigare, men jag lyckades placera inspelen på rätt position ändå, vilket var nyckeln till dagens. Dessutom har jag börjat hitta speeden bättre på greenerna, så förhoppningsvis kan jag ta vara på lite fler av mina chanser under finalvarvet, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf samtidigt som hon på TV följer Charlotte Kallas medaljjakt från skid-VM i Falun.

Samma utdelning på greenerna vore det synd att påstå att fältets näst bästa svenska – Carolina Hedwall – haft under veckan i Thailand. Under andra varvet gick det rejält troll i spelet på greenerna, med 34 puttar som följd. Dagens 31 puttar var ett steg i rätt riktning, men med sådana siffror är det svårt att klättra i fältet och Täby-talangen parkerar på delad 40:e plats på par.

Tredje svenska i tävlingen är Pernilla Lindberg, som ligger två slag efter Hedwall på delad 50-plats inför söndagens avgörande. 


Text: Daniel Eriksson • 2015-02-28
FöljaNyheter
Rulla till toppen