Tvåan Stacy Lewis gratulerar kompisen Michelle Wie till segern i US Open förra året. I år siktar de båda högt. Foto: Getty Images

Följa

Stjärnor lyfter varandra

Det är dags för säsongspremiär för de bästa damerna. Konkurrenterna och kompisarna Stacy Lewis och Michelle Wie sporrar varandra för framtida stordåd.

Text: Karin Klarström • 2015-01-27 Uppdaterad 2015-01-27

Coates Golf Championship

Bild 1113180

Spelplats: Ocala Golf, Florida
Speldatum: 28-31 januari 2015 
Prissumma: 1 500 000 us dollar 

StartfältAktuell ställning

Två av de amerikanska spelarna som i höst kommer att vara mest taggade inför matchen mot Europa är Michelle Wie och Stacy Lewis. De är tuffa konkurrenter, men samtidigt goda vänner. Båda hade varsitt strålande år under 2014 men är nu redo att växla upp till nästa nivå – och prestera ännu bättre.

– Vi tränar på gym tillsammans. En dag hade vi exakt samma pass och då såg jag till att köra samma vikter. Hon är grym i gymmet! säger Michelle Wie om kompisen Lewis vid en presskonferens inför veckans säsongsstart i Florida.

Wie hade sin hittills bästa säsong under 2014 då hon spelade hem sin första major; US Women’s Open samt ytterligare en LPGA-tävling. Det gav henne nästan 13 miljoner kronor i prispengar och en fjärdeplats på LPGA:s penninglista. Efter säsongens slut bestämde hon sig för att ta en paus från golfen och ägna ledigheten åt annat, som att umgås med kompisar och träna fys. Amerikanskan har haft sin beskärda del av skador redan i karriären och vill minska risken för att det ska fortsätta på samma väg. Så med hjälp av yoga, långa vandringar hemma på Hawaii och pass i gymmet känner hon sig stark och frisk.

Det är någonting konkurrenten Stacy Lewis är medveten om.

– Hon vet när hon ska ta en paus från golfen och hänga med kompisarna. Hennes självförtroende har växt och hon tagit kontroll över sitt liv och det ska bli spännande att se vad som händer. Jag tror hon kommer att bli ännu bättre de kommande åren, säger Lewis.

I konkurrensen var dock Lewis snäppet vassare än kompisen förra året. Det var förvisso Wie som drog längsta strået under US Open, men Lewis spelade hem tre segrar, landade topp tre på två av årets majors och hade en rad andraplatser under säsongen.  Det ledde till seger i penninglistan, utmärkelsen Årets Spelare samt Vare Trophy – en utmärkelse till den spelare som har lägst snittscore under säsongen.

– De sex andraplatserna motiverar mig. Det var en bra säsong, men den kunde ha varit otrolig!

Årets säsongspremiär är av det något annorlunda slaget. Coates Golf Championship är en ny tävling på schemat och bakom den står makarna Mollie och Randall Coates som driver en rad företag, bland annat Coates Golf, golfklubbor för kvinnor.

Men det är framförallt banan – Golden Ocala i centrala Florida – som sticker ut. Åtta av banans hål är kopior av andra kända banors signaturhål. Här finns bland annat en del av Augusta Nationals Amen Corner (Augustas hål 12 och 13 är här hål 11 respektive 12), samt St Andrews Old Course hål 1 och 17 (hål 14 respektive 13 på Ocala).

För Stacy Lewis del passar det bra, eftersom det var just på Road Hole (17.e på Old Course) som hon slog vinnarslaget i damernas British Open 2013.

– Jag skulle kunna slå 50 bollar och inte lyckas upprepa det slaget, säger Lewis.

Caroline Hedwall, Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist och Karin Sjödin är de fyra svenskor som finns i startlistan inför årets första LPGA-tävling. Coates Golf Championship startar redan på onsdagen.


Text: Karin Klarström • 2015-01-27
FöljaNyheter
Scroll to Top