Följa

Sponsor vill behålla Nordea Masters i Skåne

Region Skåne, som gått in tungt i Nordea Masters, kan komma att ställa krav på att tävlingen stannar i Skåne. Om inte, blir det eventuellt inga sponsorpengar i år.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-01-16 Uppdaterad 2015-01-16

– Vår ambition är att Nordea Masters stannar kvar i Skåne. Det är ju därför vi backar upp arrangemanget, säger Pehr Palm, vd i Event in Skåne, Region Skånes eventbolag.

– Om vi inte hade haft ett turbulent val i höstas hade säkert beslutet redan varit fattat. Nu blir det inte förrän den 5 februari. Då tas det på högsta nivå, i Regionstyrelsen.

Region Skåne har utlovat totalt tre miljoner till Nordea Masters för åren 2014 och 2015. Men nu är det inte säkert att man lägger in några pengar i år om man inte får tävlingen i ytterligare tre år.

– Vi ser gärna att tävlingen spelas i Skåne såväl, 2016, -17 och -18. Ja, helst ännu längre. Vi vill ha ett långsiktigt samarbete, fortsätter Pehr Palm.

– Vi förhandlar med Lagardère, som äger tävlingen, och det är strikta affärsförhandlingar. Regionen vill naturligtvis ha något tillbaka, exempelvis fler turister.

PGA National i Bara, utanför Malmö, är värd även för årets tävling. Hur det blir sedan, om tävlingen permanentas till Skåne, är oklart.

– Vi ser gärna att arrangemanget alternerar mellan några olika klubbar. Barsebäck och PGA National är ju tänkbara alternativ. Då får vi in fler kommuner i arrangemanget.

2016 är det ju meningen att Nordea Masters skulle återvända till Bro Hof utanför Stockholm. Vad som händer om Region Skåne kräver att tävlingen stannar i Skåne, är i dagsläget oklart.

– Jag kan säga att vi för positiva diskussioner med Region Skåne, säger Thomas Wallén i Lagardère. När vi får besked om deras beslut får vi ta upp saken med Björn Örås i Bro Hof.

I Barsebäck hoppas man att Region Skåne får igenom sina krav och att klubben därmed åter kan få arrangera Nordea Masters.

– Vi har fört fram de här åsikterna och tycker det vore bra om tävlingen spelades på PGA National och hos oss på Barsebäck. Det skulle säkert öka intresset ännu mer, säger Ulf Öhrvik i Barsebäck.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-01-16
FöljaNyheter
Scroll to Top