Henrik Stenson vittjar koppen under onsdagens pro-am på Emirates GC. Foto: Getty Images

Följa

Het duell i Dubai

Nummer ett och två på herrarnas världsranking äntrar årets Omega Dubai Desert Classic med siktet tydligt kalibrerat mot samma mål: Att ta sin andra seger i tävlingen.

Text: Eric Franzén • 2015-01-28 Uppdaterad 2015-01-28

Omega Dubai Desert Classic

Bild 1113186

Spelplats: Emirates GC, Dubai
Speldatum: 29 jan -1 februar 2015 
Prissumma: 2 650 000 us dollar 

StartfältAktuell ställning

Det är en vecka som möjligen kan utmynna i en repris på fjolårets tourfinal på Jumeirah, en relativt kort bilfärd från veckans värdbana. Där var det Stenson som till slut lyckades rycka från McIlroy och de övriga i tätstriden med en blytung birdie på söndagens 17:e hål.

Men sett till den aktuella tävlingen är det Rory McIlroy som besitter ett litet övertag med fyra raka topp10-placeringar på Emirates GC. Henrik Stenson kan inte riktigt rada upp samma starka svit, då han under samma tidsspann främst noterat en 20:e plats i Omega Dubai Desert Classic.

– Jag blir besviken om jag inte vinner, i ärlighetens namn. Men så tycker jag att alla borde känna. Man kommer ju hit för att försöka vinna tävlingen – och inte för att försöka sluta bland de fem bästa, sa Rory McIlroy under onsdagens presskonferens på Emirates GC.

Vad som främst talar för Henrik Stenson? Få spelare kan Majlis Course lika väl som den svenska världstvåan. Utanför tävlingarna har otaliga varv nötts där under åren då Stenson var medlem i Emirates GC och mer eller mindre bofast i Dubai.

– Dubai var mitt hem under nästan tio år. Jag tränade och spelade fruktansvärt mycket här på Emirates då, så det känns som att jag kan banan inifrån och ut, sa Henrik Stenson när han mötte media under tisdagen.

Som Stenson är mycket väl medveten om handlar Majlis Course till viss del mer om att hitta rätt linje från tee än att enbart producera ren längd. Men även om han själv har dessa i ryggraden ser 38-åringen att konkurrenten inte direkt missgynnas av att ett antal av dogleg-hålen förordar en vänsterskruv.

– En hög draw passar för många av hålen. Och är inte det vad den där killen, Rory tror jag han heter, slår normalt? frågade Stenson och skrattade.

Förutom Stenson finns sju svenskar inne i fältet till veckans tävling. Dessa är Robert Karlsson, Niclas Fasth, Alex Norén, Kristoffer Broberg, Mikael Lundberg, Magnus A Carlsson och Johan Carlsson.

VIDEO: Norén inför veckans tävling

Text: Eric Franzén • 2015-01-28
FöljaNyheter
Scroll to Top