Lexi Thompson, nu 18 år, tog karriärens första titel på LPGA Tour som 16-åring. Foto: Getty Images/How Foo Yen

Följa

Kämpig söndag för Nordqvist

Fjärde ronden gick inte Anna Nordqvists väg när Sime Darby LPGA Malaysia avgjordes. I täten säkrade amerikanska Lexi Thompson (på bilden ovan) karriärens andra titel på LPGA Tour.

Text: Eric Franzén • 2013-10-13 Uppdaterad 2013-10-13

Sime Darby LPGA Malaysia

Speldatum: 10 – 13 oktober
Bana: Kuala Lumpur G&CC
Prispengar: 2 000 000 dollar
Segrare: Lexi Thompson

Slutresultat & prispengar
Penninglista

Anna Nordqvist var på delad femteplats inför söndagens spel och i läge att utöka årets statistik med en framskjuten placering. Inledningen av ronden blev dock aningen skakig för svenskan. Visserligen kontrade Nordqvist direkt med en birdie på trean efter att hon tappat ett slag mot par på föregående hål.

Men en tung dubbelbogey på sjuan samt ytterligare bogeys på hål 9 och 11 gav ett ras i fel riktning på resultatlistan. Fallet dämpades senare något med en birdie på hål 17 och Nordqvist skrev därefter under kortet med 74 slag och dagens 33 puttar i färskt minne.

Totalscoren på sex under par räckte ändå till en delad 15:e plats, vilket innebär att Nordqvist nu radar upp tolv stycken placeringar bland de 15 främsta under årets säsong på LPGA Tour.

Ett slag bakom Nordqvist avrundade Caroline Hedwall veckan på Kuala Lumpur G&CC med en 70-rond.  Hedwall slutade därmed på fem under par och delad 20:e plats.

Fältets tredje svenska, Pernilla Lindberg, landade på delad 45:e plats och totalt fyra över par efter fjärde varvets 74:a.

Amerikanskan Lexi Thompson gjorde det som krävdes för att bärga sin andra titel på LPGA Tour. De frågetecken som väcktes vid bogeyn på tvåan skingrades sedan effektivt när 18-åringen inledde rondens andra halva med tre raka birdies.69-ronden stannade Thompson på 19 under par, fyra slag före tvåan och förra veckans segrare Shanshan Feng.

– Det kändes mycket bra att gå upp mot den 18:e greenen. Det är toppspelarna som finns här i dessa tävlingar med begränsat fält. Att vinna en av dessa innebär att du vet att du slagit de bästa i världen. Det betyder väldigt mycket för mig, säger Lexi Thompson under presskonferensen.   


Text: Eric Franzén • 2013-10-13
FöljaNyheter
Scroll to Top