Följa

Fredagen i skarpt läge

Golfen! pic.twitter.com/z1Wq14qi6l — Eric Franzen (@ericfranzen) 17 juli 2015 En stimma sol, en smula vind och ett ganska vresigt hav. Så kan man sammanfatta läget i St Andrews precis just nu. Regnavbrottet öppnade visserligen dörren. Ja, åtminstone för ett kort depåstopp i en bokhandel på vägen. Och sitter just du och suger på att sammanfatta

Text: Svensk Golf • 2015-07-17 Uppdaterad 2015-07-17

En stimma sol, en smula vind och ett ganska vresigt hav. Så kan man sammanfatta läget i St Andrews precis just nu.

Regnavbrottet öppnade visserligen dörren. Ja, åtminstone för ett kort depåstopp i en bokhandel på vägen. Och sitter just du och suger på att sammanfatta dina känslovallningar för golfens hem i bokform?
Då har jag ett råd: Gör det inte. 

Hyllorna där är överfulla med antingen historiskt grävande verk (typ djupintervjuer med Old Tom Morris parabolinstallatör) eller personliga skildringar där medelålders män hittar golfens själ djupt gömd i någon säckvävsbag eller två. 
Genren är med andra ord totalt fullbokad, och det är lapp på luckan för några år framöver.  

Istället ska vi fokusera på riktig golf. Alltså sådan som spelas på drygt tre timmar över nio hål, här på The Old Course.

Blixt är ju redan ute och ägnar sig åt sådan. Men här är de övriga framflyttade starttiderna för våra svenskar. Notera att jag är grymt bussig och lägger pannan i djupa veck för att översätta dem till svenska klockslag:

13:47 Henrik Stenson
14:53 Pelle Edberg
15:26 Rikard Karlberg
16:20 David Lingmerth
17:15 Carl Pettersson

Har vi en grym tur hinner alla svenskar i mål innan spelet bryts för dagen. För det är zero, noll och zilch chans att andra ronden hinner slutföras eftersom R&A enhetligt petar ut alla från ettan även idag.


Text: Svensk Golf • 2015-07-17
FöljaBloggar
Scroll to Top