5de489d11d0d2

Följa

Stenson i delad ledning med 65:a (-5)

Text: Svensk Golf • 2015-06-18 Uppdaterad 2015-06-18

Bild 1132805
Henrik Stenson spelade sitt bästa US Open-varv hittills på torsdagen. Foto: Getty Images

Inför tävlingen pratade Henrik Stenson om hur veckans US Open skulle “kräva massvis med tålamod”. Torsdagens öppningsvarv såg knappast ut att fresta särskilt mycket svenskens tålamod, åtminstone inte att döma av scorekortet.

Stenson gick snabbt till två under par med birdies på hål 2-3, efter bland annat ett magiskt utslag på det tredje till en gömd flaggplacering precis intill vänsterbunkern.

På sjuan, banans svåraste hål, tappade Stenson drivern långt till höger men fick ett bra läge på en gångväg och lyckades slå upp bollen till cirka två meter och sänkte för ännu en birdie.

Med tre raka birdies på 14-16, varav en sänkt tiometersputt som Stenson själv såg ut att ha tappat hoppet för direkt efter att putterhuvudet träffat bollen, tog sig svensken till fyra under par och en ensam andraplats bakom ledanden Dustin Johnson.

Världssexan satte sen punkt för ronden genom att rulla i en birdieputt från knappt tio meter på 18:e och gick till fem under par.

65-ronden är Stensons bästa i US Open, hans sjätte av 29 ronder i det amerikanska mästerskapet under 70 slag, och placerar honom just nu i delad ledning ihop med Dustin Johnson.


Text: Svensk Golf • 2015-06-18
FöljaBloggar
Scroll to Top