AAM Scottish Open – Day One

Tournytt

McIlroy om formen: ”Handlar om att få bitarna på plats”

Säsongen 2017 har inte varit speciellt bra för Rory McIlroy. Det hoppas han ändras, och han tror sig vara nära storformen.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-13 Uppdaterad 2019-12-12

Det är fortfarande en hel del golf som ska spelas under säsongen 2017. Två majortävlingar och slutspel på både PGA Tour och European Tour sker framöver. Alla spelare vill förstås vinna, men frågan är om inte Rory McIlroy är en av de spelare som vill det allra mest.

Årets säsong har nämligen inte alls varit så bra som den forne världsettan hoppats på. I januari drog nordirländaren på sig en stressfraktur i ett revben som gjorde att han inte kom till spel på lång över en månad. När han väl var frisk hann McIlroy knappt komma av första tee innan skadan återigen gjorde sig påmind.

Efter det har skadorna varit borta, men som en bieffekt har även hans bästa spel lyst med sin frånvaro.

McIlroy använde tre putters på lika många dagar

Det största problemet Rory McIlroy haft under året har varit på det allra kortaste gräset. Puttningen har inte fungerat på det sätt som krävs för att vara med i toppen av ledartavlorna, och ett bra exempel på hans frustration fick vi se under Travelers Championship. Där bytte Rory McIlroy putter inte mindre än tre gånger på lika många dagar.

Förra veckan deltog han i Irish Open. Och även där hade han problem med puttningen, vilket gjorde att han missade cutten. Men inför veckans Scottish Open är fyrfaldige majorvinnaren fortfarande positiv.
– Det är svårt att stå här framför kamerorna och varje gång säga att spelet nästan är där, för det blir lite tjatigt efter ett par veckor. Men det är verkligen nära, sa McIlroy inför veckans tävling.
– Jag är positiv. Jag gillar hur mitt spel är. Jag känner att jag gör en hel del bra saker.

Nästa vecka är det dags för The Open på Royal Birkdale. Och Rory McIlroy är en av favoriterna trots sin svaga säsong. Han medger att det sätter lite mer press på honom, men att han fortfarande vet att formen kommer att bli bättre framöver.
– Det handlar om att få bitarna att falla på plats. Inte bara under en dag, utan alla fyra. Sedan handlar det om att inte bara göra det i fyra dagar, utan vecka efter vecka.

Kanske lyckas han hitta formen redan nästa vecka, då det är dags för The Open.

Då kan vi få se bilder som de här:


Text: Jesper Johansson • 2017-07-13
TournyttEuropean TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top